OnePlus 5 og 5T issue: kan ikke streame i HD

Et problem med digitale rettigheder gør, at den nye OnePlus 5T ikke kan streame Netflix eller Amazon Prime i HD eller Full HD.

OnePlus 5 og 5T issue: kan ikke streame i HD

Displayet var en af OnePlus 5T’s største salgsargumenter, men denne synes ikke at blive fuldt udnyttet når der streames serier og film med tjenester som Netflix, Google Play Movies eller Amazon Prime Video. Her vil OnePlus 5T udelukkende vise indholdet i lav SD-opløsning.

OnePlus 5T er fuldt i stand til at afspille HD-indhold med sit Full HD+ display, men problemer med rettighedsprotokoller (DRM) gør, at den lavere opløsning vælges frem for Full HD. Det skriver tech-mediet The Verge på baggrund af klager fra OnePlus 5T brugere på selskabets supportforum.

Læs også:  OnePlus 5T – en værdig efterfølger [TEST]

Her understøtter OnePlus 5 kun den såkaldte Widevine 3 protokol, og ikke Widevine 1 som kræves for at få den fulde opløsning på telefonen. Bruger du Chromecast til at streame dit indhold fra OnePlus 5T, vil du dog få den fulde HD-oplevelse.

En talsmand fra OnePlus forsikrer the Verge om, at et fiks er på vej med en opdatering som vil sikre support af Widevine 1. Hvornår denne vil blive tilgængelig – og hvorfor Widevine 1 support ikke blev integreret fra start – oplyser selskabet dog ikke.

Seneste større opdatering til OnePlus 5T udkom i slutningen af sidste uge. I denne kunne brugerne se frem til en forbedret fotoydelse med en opdateret kamera-app.

Læs også:  Større opdatering på vej til OnePlus 5T

[UPDATE] I mobilsiden.dks egen test understøtter OnePlus 5T’s forgænger, OnePlus 5, heller ikke den nødvendige Widevine Level 1.

Du kan undersøge hvorvidt din enhed understøtter Widevine Lvl 1 med denne app. I denne skal Security level under ‘Google Widevine Modular DRM’ lyde på ‘L1’.