OnePlus-direktør: Ingen trådløs opladning i OnePlus 5T

OnePlus' grundlægger, Pete Lau, fortæller hvorfor producenten har valgt ikke udstyre OnePlus 5T med trådløs opladning.

OnePlus-direktør: Ingen trådløs opladning i OnePlus 5T

Den kommende OnePlus 5T, som bliver afsløret torsdag den 16. november næste uge, får ikke trådløs opladning. Det oplyser OnePlus’ grundlægger, Pete Lau, i en forumtråd på OnePlus’ hjemmeside. I tråden tager han sig tid til at uddybe, hvorfor OnePlus 5T ikke kommer med trådløs opladning, som eksempelvis de nye iPhones er udstyret med.

Den første begrundelse fra OnePlus-grundlæggeren lyder, at firmaets Dash Charge-teknologi er klart bedre, end hvad man kan opnå med trådløs opladning. Dash Charge oplader med en strømstyrke på 20 watt, så ved blot 30 minutters opladning har du omkring 50 % strøm. Dette er endnu ikke muligt måde trådløs opladning.

Læs også: OnePlus 5T – her er de forventede priser

Den anden begrundelse kommer i forlængelse af den anden, nemlig at Dash Charge lader dig bruge smartphonen, mens den lader op. Det kan du også med andre ladeteknologier, men så oplader telefonen oftest langsommere, da skærmen og mekanikken sluger strøm. Alle ladekomponenter er rykket ud af telefonerne og i stedet ind i Dash Charge-strømadapteren, så OnePlus’ telefoner kan oplade lige så hurtigt med tændt skærm som med slukket skærm – også selv om du spiller krævende spil.

OnePlus mener altså, at kablet opladning fortsat giver den bedste oplevelse, så der er ikke planer om at bruge trådløs opladning lige foreløbig og dermed heller ikke i OnePlus 5T – selv om de to teknologier i teorien kunne fungere sammen.

Oppo Vivo
OnePlus er tæt knyttet til Oppo og vivo. De har allerede lanceret deres OnePlus 5T – bare under andre navne.

Også andre faktorer spiller ind

Der er dog også flere andre faktorer, der spiller ind i forhold til, hvorfor OnePlus 5T ikke får trådløs opladning. Den største, og mest logiske er, at det vil være vanskeligt at implementere trådløs opladning i en mobil med en metalbagside. Det er dog ikke umuligt. I 2015 lancerede Qualcomm teknologien WiPower, som gør det muligt at lade mobiler med en metalbagside trådløst op. Teknologien har dog ikke rigtigt vundet indpas.

Derudover er OnePlus formentlig også begrænset en del i forhold til hvilken strategi, som moderselskabet BBK Electronics lægger for dagen. Både OnePlus 5 og den kommende OnePlus 5T er blevet lanceret i en Oppo- og vivo-brandet udgave før OnePlus’ telefoner kom frem. Også OnePlus One var en modificeret Oppo Find 7.

Læs også: evleaks deler knivskarpt billede af OnePlus 5T

Hvilke specifikationer der er at finde i topmodellerne fra BBK Electronics’ øvrige brands (Oppo og Vivo), har formentlig også stor indvirkning på, hvad OnePlus overhovedet er i stand til at kunne implementere i dets smartphones. Det ses tydeligt med netop Dash Charge, som er en rebrandet udgave af Oppos VOOC-ladeteknologi.

OnePlus 5T bliver afsløret den 16. november, hvorefter den kan købes i Danmark allerede fra den 21. november. Teleselskabet 3 har allerede meldt ud, at de får telefonen på hylderne, men denne gang er der ikke tale om en eksklusiv aftale, som det var tilfældet med OnePlus 3T og OnePlus 5. Det kan altså betyde, at andre teleselskaber og/eller forhandlere også får lov til at sælge den. Der er dog endnu ingen oplysninger om, at dette skulle være tilfældet – men det er muligt.