Opgørelse: Fingeraftrykslæseren skal sidde på fronten

Den foretrukne placering for fingeraftrykslæseren er på fronten af mobilen. Det viser resultatet af en afstemning her på Mobilsiden.dk

Opgørelse: Fingeraftrykslæseren skal sidde på fronten

For et par uger siden igangsatte vi en afstemning her på Mobilsiden.dk med spørgsmålet: “Skal fingeraftrykslæseren være foran, på siden eller bagpå?”. Og nu er det blevet tid til at samle op.

Mere end 1.600 af Mobilsiden.dk’s læsere har deltaget i denne afstemning, og resultatet er forholdsvist entydigt. Lidt over halvdelen, ca. 51%, af vores læsere vil nemlig have den på fronten.

På andenpladsen finder vi en placeringen på bagsiden, mens en fingerscanner på siden af telefonen får en tredjeplads.

Se også: Rygte: Xiaomi Mi MIX 2 får fingeraftrykslæser i skærmen

Herunder kan du se en oversigt over fordelingen af stemmer.

Resultat fingerscanner
Foto: Mobilsiden.dk

Alt i alt er der altså et flertal, der foretrækker fingeraftrykslæseren på fronten af telefonen, hvilket også størstedelen af mobilerne kommer med.

Dog har vi på det seneste set nogle lidt blandede holdninger blandt smartphone-producenterne. Senest har Samsung skiftet placeringen om til bagsiden på Galaxy S8 og omvendt har Huawei flyttet deres scanner om på forsiden på P10.

Se også: Analytiker: Fingeraftrykslæser i næste iPhone skjules under skærmen

Fra kommentarfeltet til afstemningen bliver der dog også tegnet et billede af, at det afgørende for fingeraftrykslæserens placering er hvilken situation, man oftest bruger sin telefon i.

Hvis du ofte bruger din mobil, mens den f.eks. ligger på dit skrivebord, ja så er en placering af fingerscanneren på bagsiden ikke særlig praktisk.

Omvendt fortælles det også, at når mobilen holdes i hånden, så er en placering på bagsiden mere praktisk.

Se denne: Fremtidens fingeraftrykslæsere bliver en del af skærmen