Pokémon GO: Derfor har vi fjernet tracking-siderne

Pokémon GO har fået en hel del negativ opmærksomhed for deres afskaffelse af tracking-metoder til spillet, og nu svarer Niantic Labs tilbage på kritikken.

Pokémon GO: Derfor har vi fjernet tracking-siderne

Hvis du er blevet grebet af mobil-sensation Pokémon GO, så har du sikkert også mærket til den seneste opdatering, der bl.a. har gjort det sværere, ja nærmest umuligt, at lokalisere og fange pokémoner omkring dig.

Tidligere har man nemlig kunne benytte diverse sites som Pokévison og Pokéfinder til at spotte lokationen af pokémonerne, men det har skaberne Niantic Labs nu helt og aldeles lukket ned for. Det har skabt en hel del kritik fra brugernes side, og kigger man eksempelvis på anmeldelser af appen på Google Play eller App Store, ses det tydeligt at folk er frustrerede over den manglende tracking-funktion.

Den kritik svarer Niantics CEO John Hanke nu delvist tilbage på. I en pressemeddelelse beretter Hank om Pokémons GO’s nuværende situation og lidt om deres fremtidige planer, og her fortæller han bl.a., hvorfor de har valgt at lukke ned for siderne.

Se også: Hvor meget mobildata og batteri bruger Pokémon GO?

For nyligt har de nemlig forsøgt at udbrede spillet til Sydamerika, heriblandt Brasilien, og det er her, de har oplevet store problemer med de sideløbende sites. De har nemlig belastet serverne så meget, at spillet angiveligt ikke har kunnet komme op at stå i den nye region, og det har altså fået Niantic til at lukke ned for det hele.

“Vi var forsinkede i at gøre dette (tilføje spillet til Sydamerika) på grund af aggressive bestræbelser på at tilgå vores servere uden om Pokémon GO spillet fra tredjeparts side… Vores udviklere er nødt til at bruge mere tid på dette problem end at bruge tid på nye funktioner,” fortæller John Hanke på deres blog.

Læs også: Pokémon GO: 75 millioner downloads – Nyt tilbehør på vej

Selvom man selvfølgelig godt kan forstå Niantics tanker og ikke mindst handlinger på dette punkt, så ændrer det ikke på, at Pokémon GO lige nu mangler en løsning på et kerneområde af spillet – dét at fange pokémoner.

Her kommer Hanke ikke med nogen konkret plan, men han forklarer dog, at de lytter til kritikken, og arbejder aktivt på at finde en løsning på problemstillingen.

Det er ikke til at spå om, hvornår nearby-funktionen igen vil virke, men Niantic skal efter alt at dømme skynde sig. Jo længere tid der går, før en løsning på problemet træder i kraft, jo flere vil højst sandsynligt tabe interessen for spillet.

Se også: Pokémon GO: Den ultimative guide med tips og tricks [TIP]

Du kan læse den fulde udtalelse fra John Hanke på Niantics side her.