Rygte: Ny Snapdragon 845 bliver afsløret i december

Qualcomm afslører den kommende Snapdragon 845-processor i starten af december måned, lyder nyt rygte. Den ventes at få debut i forårets topmodeller.

Rygte: Ny Snapdragon 845 bliver afsløret i december

Chipproducenten Qualcomm er snart klar til at løfte sløret for næste generations mobilprocessor. Sådan lyder et nyt rygte fra det kinesiske sociale medie Weibo.

I et opslag har en af de sædvanlige, kinesiske Twitter-tipstere delt et billede, som angiveligt viser en invitation til et topmøde afholdt af Qualcomm, der finder fra den 4. december til den 8. december.

På billedet ses også en Qualcomm-processor. Forventingen hertil er, at det er den kommende Snapdragon 845, der er på programmet. Det skulle ifølge hjemmesiden GizChina ske i forbindelse med topmødet Snapdragon Technology Summit, hvor ledende ansigter inden for området ventes at mødes.

25-30 % kraftigere end Snapdragon 835

Ydelsesmæssigt forlyder det, at Snapdragon 845 kommer til at præstere cirka 25-30 % bedre end den nuværende Snapdragon 835. Hvor Snapdragon 835 får et resultat på et sted mellem 1.700-1.900 point i single core-testen i den populære Geekbench-app, så ventes Snapdragon 845 at komme op på 2.600-2.700 point.

Hardwaremæssigt ventes Snapdragon 845 at blive fremstillet i samme 10 nanometer LPE-fremstillingsproces som Snapdragon 835. Begge processorer er ottekernede, men setuppet i Snapdragon 845 ser ud til at blive noget anderledes. Snapdragon 845 ser nemlig ud til at bestå af fire kraftige Cortex-A75-kerner, hvortil der vil være fire øvrige Cortex-A53-kerner. Hastighederne på disse er endnu ukendte, men de skulle altså give en ydeevne, der er mindst 25 % bedre. Grafikchippen bliver en Adreno 630, som også må formodes at være endnu kraftigere end den nuværende Adreno 540.

Læs også: Rygte: Samsung sikrer sig førsteretten til Snapdragon 845

Som alle andre mobilprocessorer driver Snapdragon 845 også flere andre vitale dele af hele systemet, blandt andet modemmet. Processoren får understøttelse for hastigheder på helt op til 1,2 Gbit i sekundet, forlyder det. Det er endnu uvist, om modemmet er det nye 5G-modem, som Qualcomm viste frem for to uger siden. Det er dog først sat til at få debut i 2019, så det understøtter formentlig fortsat ’kun’ 4.5G.

Snapdragon 845 ser ud til at understøtte samme Wi-Fi-standarder. Det vil sige 802.11a/b/g/n/ac/ad. Den understøtter også lagerplads af samme UFS 2.1-type som hidtil. Det samme gør sig gældende for RAM, som er af typen LPDDR4x.

Til sidst forlyder det, at Snapdragon 845 får en forbedret ISP (imaging processing unit), som står for at behandle fotografier. Chippen skulle understøtte en større dybdeskarphed.

Første mobiler med Snapdragon 845 klar til foråret

Ifølge de oplysninger, som tidligere er lækket omkring processorens specifikationer, ventes Snapdragon 845 at få debut i løbet af 1. kvartal 2018. Det stemmer overens med et to måneder gammelt rygte, som går på, at Samsung har sikret sig førsteretten til processoren. Den vil i så fald være at finde i næste års Galaxy S9, som vi højst sandsynligt får at se i slutningen af 1. kvartal. Dette års Galaxy S8 og S8+ blev i hvert fald afsløret den 29. marts, så noget lignende kommer højst sandsynligt til at gentage sig i år.

At Samsung skulle få førsteret på Snapdragon 845 florerede faktisk tilbage tilbage i april måned. Det er heller ikke første gang, at dette i så fald skulle blive tilfældet. Med Galaxy S8 og S8+ var Samsung også den første producent, der lancerede en smartphone med Snapdragon 835. Det gjaldt dog kun i USA og Kina, da Samsung bruger sine egne, tilsvarende Exynos-processorer i de internationale varianter. Sådan vil det formentlig også blive med næste års Galaxy S9 og S9+.