Samsungs forklaring på Note 7-problemer er lige om hjørnet

Samsung ved nu, hvorfor så mange Galaxy Note 7-smartphones gik op i flammer og har nu delt resultatet med de første sikkerhedsinstitutter.

Samsungs forklaring på Note 7-problemer er lige om hjørnet

Efter mange måneder med undersøgelser er Samsung nu kommet nået frem til en forklaring på, hvorfor batteriet i stribevis af Galaxy Note 7-smartphones kortsluttede og ofte antændte telefonerne. 

Ifølge det sydkoreanske medie The Investor er undersøgelsen nu fuldendt, men producenten er endnu ikke klar til at dele oplysningerne med offentligheden. I stedet er forskningsinstituttet Korea Testing Laboratory i hjemlandet Sydkorea og den uafhængige sikkerhedsorganisation UL blevet gjort bekendt med årsagen til den store Note 7-skandale.

Læs også: Eks-Apple-designer: Pladsmangel skyld i Galaxy Note 7-fiasko

I slutningen af november måned lød det fra samme medie, at årsagen til de mange problemer med Note 7 ventedes at blive offentliggjort inden udgangen af dette år. Der er som bekendt ikke mange dage at løbe på, hvis tidsfristen fortsat gælder – og med den seneste udmelding fra mediet tyder noget på, at Samsung fortsat kan nå at offentliggøre årsagen inden årsskiftet.

En tidligere designer hos Apple, der bl.a. stod bag Apple Watch, og som nu har sit eget firma kaldet Instrumental, tog for to uger siden et grundigt kig på Samsung Galaxy Note 7. I analysen lød konklusionen, at årsagen til de mange problemer med Note 7 skyldtes pladsmangel. Der blev ganske enkelt benyttet et for stort batteri, hvilket i få tilfælde fik presset de positivt og negativt ladede lag i batteriet sammen, så de kom i kontakt med hinanden og dermed kortsluttede.

Læs også: Samsung: Årsag til Galaxy Note 7-skandale offentliggøres snart

Det er endnu uvist, om Samsung er nået frem til samme konklusion, men eftersom producenten allerede luftede en lignende årsag tilbage i september måned, er det nok ikke helt usandsynligt, at Samsungs endegyldige forklaring også lyder på en kortslutning som følge af pladsmangel.