Spotify er sluppet løs i Danmark

Langt om længe er musiktjenesten Spotify kommet til Danmark. En gratis konto giver begrænset adgang til musikkataloget, men begrænsningerne kan fjernes ved køb af et abonnement.

Spotify er sluppet løs i Danmark

Kalenderen viste 2008, da musik-streaming-tjenesten Spotify så dagens lys, men tjenesten har været afholdt fra at gå ind på det danske marked – indtil i dag.

En aftale med rettighedshaverne er således faldet på plads, og danskernes vej til cirka 13 millioner stykker musik er banet.

Der er tre Spotify-løsninger at vælge imellem. En gratis konto giver adgang til streaming af 10 timers musik – de enkelte numre kan dog maksimalt afspilles fem gange. Hver uge vil man blive tildelt yderligere 2,5 times fri streaming, som kan ‘spares op’, såfremt man ikke bruger dem. En gratis-bruger kan dog højest opspare 10 timer ud over de originale 10 timer.

Et abonnement til 49 kroner pr. måned giver fri adgang til hele musik-databasen, så længe man nøjes med at streame via computeren. For 99 kroner kan man få fri adgang fra både computeren og mobilen. Oven i hatten giver det mulighed for at downloade musikken til telefonen, så man ikke behøver at hente det ‘fra skyen’.

Spotify kan downloades til både Mac og Windows. I mobilkategorien virker Android, iPhone, Symbian, Windows Phone og Palm – du kan få et overblik over understøttede mobiler her.

Læs mere på tjenestens hjemmeside.

Mere om emnet

Historien døde ikke med det samme. mobilsiden fulgte op på historien. 5/10/2011 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel omkring temaet Apple event: Minut for minutKlik her for at åbne artiklen.. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.