Teleselskabet 3 fjerner gebyr på eSIM

Teleselskabet 3 dropper endelig gebyret på 100 kroner for eSIM, dog med enkelte forbehold.

Teleselskabet 3 fjerner gebyr på eSIM

Det er omtrent halvandet år siden, at Teleselskabet 3, kort efter introduktionen af iPhone XS, lancerede eSIM til iPhones. Senere hen er der kommet eSIM til iPad og sidst til Samsung smartwatches. Fra starten har der været et gebyr på 100 kroner, når kunderne gerne ville skifte det traditionelle SIM-kort ud med et elektronisk, men fremover er det fjernet.

Læs også: Her er alle enheder, der understøtter eSIM

Nu er det gratis at få eSIM

Tidligere slap man for gebyret hvis man forlængede en nuværende aftale ved at købe en ny mobil, havde slettet et eSIM ved en fejl, haft mobilen til reparation eller lignende. Men fra i dag fjerner Teleselskabet 3 gebyret på eSIM, så det fremover er gratis at skifte til eSIM. Det betyder at alle eksisterende privat- og erhvervskunder helt omkostningsfrit kan skifte fra et almindeligt SIM-kort til eSIM.

Kunder, der allerede har eSIM hos Teleselskabet 3, slipper også for gebyret, hvis de skifter mobilen ud med en model, som ikke er købt hos 3, og har behov for at installere eSIM på ny.

Der er stadig et oprettelsesgebyr på 100 kroner på nye mobilabonnementer, uanset om der vælges eSIM eller almindeligt SIM-kort.

Læs også: Potentialet ved eSIM – hvilke fordele og ulemper er der for dig

eSIM har en række fordele

Der er både fordele og ulemper ved eSIM. En lille ting er, at man ikke længere skal lede efter det lille sim-værktøj, som skal bruges til at udskifte det traditionelle fysiske simkort, der sidder i telefonen. Med eSIM skal man heller ikke længere sætte sig ind i størrelser på SIM-kort og adaptere hertil, som man skal med de nuværende fysiske. Den største fordel er umiddelbart muligheden for lynhurtigt, at kunne skifte teleselsskab, og dermed få et billigere mobil- eller mobilt bredbåndsabonnement og/eller en bedre dækning. Der er ikke længere behov for at sende et fysisk SIM-kort ud, da det hele sker elektronisk.

Læs også: Spørgsmål og svar om eSIM – Sådan fungerer det

Mere nyt om esim

Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 6/3/2020 kom den efterfølgende historie med en artikel med tematikken Fokus: Mobiler og abonnementer til børn, eSIM og Huaweis appbutik – Artiklen kan du læse her. Se også de seneste nyheder om temaet her.