Spørgsmål og svar om eSIM – Sådan fungerer det

Tiden med gamle fysiske simkort er måske snart forbi. Vi tager et kig på eSIM og fordelene ved det.

Spørgsmål og svar om eSIM – Sådan fungerer det

De fysiske simkort er med tiden blevet mindre og mindre. De er nu nede i en størrelse, hvor man tænker, at nu kan de snart ikke blive mindre. Men jo, det kan de faktisk godt. eSIM er nemlig den nyeste simkort-type, og den fylder betydeligt mindre end sidst. eSIM, som navnet hentyder til, er nemlig et elektronisk simkort. Det betyder at der ikke længere sidder et fysisk simkort i telefonen.

Men hvordan fungerer det og hvad er fordelene? Det tager vi et kig på i artiklen her.

De eneste smartphones, der indtil videre kan bruge eSIM, er de nyeste iPhones. Det vil sige iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max. Udover smartphones bruges der også eSIM i nogle få smartwatches, heriblandt Samsung Galaxy Watch og Apple Watch.

Er der fordele ved eSIM?

Først og fremmest så slipper man for at lede efter det lille sim-værktøj, som skal til for at udskifte de fysiske simkort, der sidder i telefonen. Det værktøj har vi nok alle sammen mistet? Et lille tip: Brug en papirclips i stedet.

Med eSIM slipper man for at sætte sig ind i størrelser på simkort og adaptere hertil, som man skal med de fysiske kort: nano, micro, mini og de ældgamle originale simkort.

En anden og sjovere fordel er muligheden for lynhurtigt, at kunne skifte teleselsskab og dermed få et billigere abonnement eller bedre dækning. Det betyder nemlig, at der ikke længere skal sendes nyt simkort ud, men skiftet kan i teorien ske på et øjeblik. Det er dog en mulighed, der ligger lidt ude i fremtiden, da det kun er teleselskabet 3, der understøtter eSIM lige pt. Flere teleselskaber er på vej, men mere om det længere nede i artiklen.

For smartphone-producenterne giver eSIM også mening. Pladsen i moderne smartphones er nemlig allerede meget trang, hvorfor først 3,5mm jackstikket forsvandt og derefter fingeraftrykslæseren. Der skal nemlig være plads til større batterier og anden ny teknologi. Skal der ikke være plads til et fysisk simkort længere, samt selve skuffen til det, så er der lidt mere plads at arbejde med for producenterne. I sidste ende kommer bedre mobiltelefoner også os forbrugere til gode.

Afstemning: Hvad er vigtigst når du vælger teleselskab?

papirclips

Et lille pro-tip: Har du mistet simkort værktøj, så passer en papirclips perfekt.

Foto: Mobilsiden.dk

Hvad er dualSIM?

I de nye iPhones kan man bruge både et nano simkort og et elektronisk eSIM, hvilket giver mulighed for dualSIM. Med dualSIM kan man have to telefonnumre på samme mobiltelefon, som fx et privat -og arbejdsnummer. Telefonopkald, notifikationer og data kan bruges fra begge simkort. Slæber du rundt på to mobiltelefoner til dagligt, så er dette en oplagt mulighed.

Det betyder også, at man kan have to forskellige abonnementer i samme telefon. Bruger du fx roaming meget, så er der som regel fordele ved ét abonnement fremfor et andet. Når du rejser kan du vælge hvilket kort, der skal have data aktiveret.

eSIM kan dog også bruges alene. Man behøver ikke have et fysisk simkort i telefonen også. Men det kan gøre det en anelse besværligt, at skifte til en anden udbyder, indtil teknologien er nået bredere ud. Derudover koster det hos 3, lige nu, 100 kroner at skifte til et eSIM, medmindre man vælger eSIM ved køb af en ny mobiltelefon.

Hvordan aktiverer man eSIM på iPhone?

Det er ganske let at aktivere et eSIM på en iPhone XR, XS eller XS Max. Først og fremmest skal du sørge for, at din telefon er opdateret til iOS 12.1.1 eller nyere.

Sådan gør du:

1. Gå ind i “Indstillinger” og derefter ind i “Mobilnetværk”.

2. Her finder du muligheden “Tilføj mobilabonnement”. Tryk på denne.

3. Nu får man muligheden for at scanne en QR kode. Som her:

esim iphone xs
Foto: Mobilsiden.dk

4. På næste skærmbillede får man informationer om abonnementet man er ved at tilføje. Tryk på “Tilføj mobilabonnement”, som her:

esim iphone xs
Foto: Mobilsiden.dk

5. Er det nummer to telefonnummer, du er ved at tilføje, skal du vælge hvilket nummer der skal være det primære. Når det er valgt, så trykker du på “OK”.

Herunder er der valgt standardnummer og sekundært nummer:

esim iphone xs
Foto: Mobilsiden.dk

Skal du nulstille din telefon, så spørger telefon dig automatisk, om du vil fjerne abonnementet. Vælger du at fjerne det, så kan det kun genaktiveres ved at scanne en ny QR-kode.

Har du flere spørgsmål til eSIM, som der ikke er blevet besvaret her, så har 3 en ret god liste nedest på siden her.

esim iphone xs
Det nye eSIM er tilføjet og klar til brug. Foto: Mobilsiden.dk

Hvor langt er de andre teleselskaber med eSIM?

Teleselskabet 3 var de første med eSIM til iPhones i Danmark. Hvornår andre teleselskaber får denne mulighed ved vi endnu ikke. Her er seneste udmelding:

Telia: Telia Danmark endnu ikke en dato fastsat, men er i tæt samarbejde med Apple om, hvornår de kan have eSIM klar til kunderne i år.

Yousee: Direktør for Yousee, Jacob Mortensen, siger
Vi er i fuld gang med at udvikle og integrere eSim i vores systemer, men det kræver en del test og udvikling for at sikre, at det nye elektroniske sim-kort virker optimalt på alle enheder og dermed sikre den bedste kundeoplevelse. Vi kan derfor endnu ikke give et præcist tidspunkt for lanceringen, men glæder os til at gøre det endnu lettere at være mobilkunde hos YouSee.”

Telenor: Vi afventer et svar fra dem. Artiklen opdateres når vi hører fra dem.

Læs også: Teleselskabet 3 eSIM klar: giver nu de nye iPhones dual-SIM

Opdateringer af emnet

Tematikken er stadig aktuel. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. Efterfølgende d. 4/12/2018 publicerede vi nyheden om Teleselskabet 3 eSIM klar: giver nu de nye iPhones dual-SIM – Den videre historie kan du læse her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..