Tip: Få din Android-mobil til at føles hurtigere

Med få klik i indstillingerne kan du give din Android-smartphone en lille turboladning og få den til at føles lidt hurtigere, end den plejer.

Tip: Få din Android-mobil til at føles hurtigere

Kunne du godt tænke dig lidt mere fart over feltet, når du bruger din Android-mobil dagen lang? Med få klik kan du få din Android-smartphone til at virke lidt hurtigere, end den plejer at gøre.

Ligesom i mange andre styresystemer er der nemlig masser af animationer i Android, som gør, at elementer bevæger sig og toner ind og ud, når du åbner og lukker apps, aktiverer tastaturet og så fremdeles. Disse animationer er som standard sat til at tage omkring 200-300 millisekunder på de fleste Android-mobiler.

Læs også: Sådan får du Android Auto til din bil [TIP]

Det kan synes som meget kort tid, men ved at angive i telefonens indstillinger, at animationerne skal afspille over endnu kortere tid eller slet ikke vise sig kan du få din mobil til at føles en tand hurtigere.

Sådan gør du animationerne hurtigere på din Android-mobil:

For at ændre animationerne på din Android-mobil skal du blot følge nedenstående trin:

  1. Åbn din telefons indstillinger.
  2. Scroll ned og vælg ”Om telefonen”. På blandt andet Huawei-, Sony- og HTC-mobiler skal du først vælge “System” og derefter “Om telefonen”.
  3. Tryk 7 gange på teksten ”Versionsnummer”, indtil du får besked om, at du nu er udvikler. På de fleste mobiler skal du nu indtaste enten PIN-kode eller tegne mønster for at bekræfte.
  4. Nu er indstillinger for udviklere aktiveret. Gå tilbage til Indstillinger og find knappen ”Indstillinger for udviklere”. På nogle mobiler kan den ligge under “System” og eventuelt hedde “Muligheder for udviklere”.
  5. Inde i “Indstillinger for udviklere” skal du scrolle ned til sektionen ”Tegning” (på HTC-mobiler hedder afsnittet “Animation”). Her kan du justere tre forskellige typer af animationer: Animationsskala for vindue, overgangsanimationsskala og animationsvarighedsskala.
  6. Som standard er animationerne sat til 1x. Du kan ændre dem til 0,5x for at halvere tiden eller ”Animation fra” for helt at fjerne animationerne og opnå den største effekt.

Hver gang du åbner og lukker apps eller forskellige vinduer vil du nu føle, at det hele går en tand hurtigere. Du kan til enhver tid ændre tilbage til den normale hastighed og også slå indstillinger for udviklere fra igen.