USA løsner op for laptop-forbud i rutefly

Rejsende med Etihad, Turkish Airline og Emirates må igen have deres bærbare computere med ombord på turen til USA.

USA løsner op for laptop-forbud i rutefly

Det kom som et chok for mange rejsende til USA, da de amerikanske myndigheder i foråret indførte et kabineforbud mod al bærbar elektronik større end en smartphone på en række flyvninger til landet. Forbuddet blev dengang begrundet med nye terrortrusler.

Forbuddet fra det amerikanske sikkerhedsministerium, Department of Homeland Security’, har siden marts måned ramt en stribe luftfartsselskaber med flyvninger fra Turkiet, Marokko, Jordan, Egypten, UAE, Qatar, Saudi Arabien samt Kuwait – et forbud som i en overgang frygtes at ramme al flytrafik med kurs mod de forenede stater.

Efter USA’s forbud indførte Storbritannien et lignende forbud fra 6 mellemøstlige lande.
De strenge sikkerhedsforskrifter synes nu at blive slækket. BBC rapporterer, at rejsende med de tre mellemøstlige flyselskaber Etihad, Turkish Airlines samt Emirates igen må have deres større elektronik, herunder laptop og tablets med ombord.

Se også:  USA kan udvide deres laptop fly-forbud til europæiske ruter

Øvrige stramninger på vej

Mens flere flyselskaber atter må have større elektronik ombord, skærper de amerikanske myndigheder kravene for forudgående sikkerhedstjek for flyvningerne til landet. I alt 180 flyselskaber fra 105 lande skal i de kommende uger implementere et sæt skærpede retningslinjer med grundigere undersøgelser af de rejsendes baggrund, medbragte elektronik samt skærpede sikkerhedskrav i de berørte lufthavne. 

Tiltaget forventes at kunne forlænge check-in procedurerne ved afgang og vil ramme i snit 325.000 rejsende dagligt på verdensplan.