Windows 10 Creators Update ude nu: Husk dette før du opdaterer

Windows 10 Creators Update er nu ude. Tjek dog lige de her punkter, inden du henter opdateringen.

Windows 10 Creators Update ude nu: Husk dette før du opdaterer

I dag begynder udrulningen af Microsofts nye Windows 10 version, der går under navnet Windows 10 Creators Update.

Den nye version bringer en række opdateringer rettet mod den kreative forbruger, og blandt andet bringes en ny 3D-version af Paint samt en update til Microsofts egen browser Edge. Du kan læse mere om alle de nye funktioner i vores tidligere artikel her.

Den nye opdatering begynder altså fra i dag af at dukke automatisk op på Windows 10-computere, så du kan begynde installeringen. Kan du dog ikke vente, så har vi for et par dage siden beskrevet, hvordan du kan hente den nye version direkte via Windows 10’s opgraderings-værktøj. Læs mere om det her.

Se også: Android overhaler Windows i udbredelse

Husk dette før du opdaterer

Det burde være rimelig plug-and-play at installere den nye Windows 10-version på din PC, men ikke desto mindre vil vi give dig et par gode tips til, hvad du trods alt skal være opmærksom på.

Sørg for du har plads
Først og fremmest er det en god idé at sikre dig, at du har nok plads ledig til at hente opdateringen. Såfremt du henter 32-bit udgaven kræver din computer minimum 3 GB plads, og for 64-bit udgaven nærmer vi os de 5 GB.

En god måde at frigøre plads på er ved at afinstallere ubrugte spil eller programmer, mens værktøjet “Diskoprydning” også kan være en smart måde at frigøre noget plads. Denne kan findes ved en simpel søgning på computeren.

Backup er aldrig en dum idé
Igen, det burde ikke være nødvendigt, men det kan heller aldrig skade, at tage en backup af din PC, inden du henter en større opdatering.

Om du ønsker bare at lave en simpel backup af dine vigtige dokumenter og fotos eller hellere vil foretage en total backup af din maskine, må være op til den enkelte – men en backup er aldrig nogen dårlig idé.

Vær opmærksom på, hvad du accepterer
Når du er nået så langt, at du har fået hentet opdateringen ned, og den er tæt på færdig med at installere, så vil du blive spurgt om at acceptere en række forskellige betingelser.

Du vil blandt andet blive spurgt til, om du automatisk vil lade Microsoft hente diagnostik-data samt indhente information fra dit brug af deres Edge-browser.

Her skal du netop være opmærksom i installations-processen, såfremt du ikke ønsker at sige ja til disse punkter.

Se også: Disse 13 Windows 10-smartphones får Creators Update

Med disse råd i mente kan du snildt gå i krig med at få hentet Windows 10 Creators Update, enten når opdateringen automatisk dukker op eller allerede nu via denne fremgangsmåde.