1 mio. Samsung Galaxy Note 7 er nu sikret

En måned efter tilbagekaldelsen af Galaxy Note 7 er 1 mio. ud af de 2,5 mio. fejlramte eksemplarer nu blevet ombyttet til sikre udgaver.

1 mio. Samsung Galaxy Note 7 er nu sikret

En måned: Så lang tid skulle der gå, før den første million eksemplarer af Samsung Galaxy Note 7 blev ombyttet. Det skriver Reuters.

Tilbage til den 2. september måtte Samsung tilbagekalde alle 2,5 mio. solgte eksemplarer af Galaxy Note 7, fordi det indbyggede batteri var kortsluttet, overophedet og selvantændt i – på daværende tidspunkt – 35 tilfælde. Det tal var i midten af september steget til hele 92 hændelser – alene i USA.

Læs også: Klager over nye Note 7 smartphones: de overopheder

Derfor har Samsung også meget ihærdigt forsøgt at få forbrugerne til at returnere og få ombyttet deres eksemplarer af Note 7, bl.a. ved at gennemtvinge softwareopdateringer, der reducerer batteriets kapacitet til 60 % og ved at sende notifikationer om, at enheden straks bør slukkes og returneres.

Ikke alle har endnu fulgt det råd, ses det altså tydeligt ud fra de nye tal. At 1 mio. sikre Galaxy Note 7-enheder nu er ude på markedet betyder dog ikke nødvendigvis, at 1 mio. eksemplarer er blevet afleveret tilbage til Samsung og de mange forhandlere. 150.000 af de sikre udgaver er nemlig blevet solgt i Kina, hvor Samsungs anden underleverandør af batterier ikke har haft problemer.

Læs også: Samsung får falske klager om nedbrændte Galaxy Note 7-telefoner

I Europa er det samtidig 90 % af ejerne af en Note 7, der vælger at få en ny, sikker Note 7, mens 3 % vælger at få en anden Samsung-model. Dermed må der formodes at være ombyttet lidt mere end de resterende 850.000 eksemplarer, og der er med andre ord fortsat lang vej for Samsung, før alle 2,5 mio. eksemplarer er sikret.

Samsung kan tilmed oplyse, at 57 % af alle eksemplarer solgt i Europa er blevet ombyttet, mens tallet ligger lidt højere på 60 % i USA. Samsung forventer, at Galaxy Note 7 er klar til lancering igen den 28. oktober – en dato der også virker meget sandsynlig i Danmark.