Analytiker: iPhone X salg er kraftigt aftagende

Salget af Apples dyre iPhone X synes at blive svækket kraftigt i årets første kvartal.

Analytiker: iPhone X salg er kraftigt aftagende

Apples nyeste iPhone fik mange iPhone-fans til at gispe, den gang prisen på den vilde iPhone X blev offentliggjort. For første gang nogensinde kostede en iPhone over ti tusinde kroner. det skriver 9to5mac.com.

Til trods for den tårnhøje pris, så iPhonens fremtid lys ud, ifølge flere markedseksperter, som estimerede at modelen alene vil tegne sig for et styksalg på op til 30 mio. enheder i første kvartal 2018.

Disse tal bliver i dag korrigeret kraftigt nedad af Ming-Chi Kuo, chefanalytiker hos KGI Securities. Han vurderer nu, at iPhone X efterspørgslen vil blive næsten halveret i årets første kvartal. Nu lyder estimatet på i alt 18 mio. enheder.

Det efterfølgende kvartals tal ser endnu mere dystert ud for iPhone X. Her regner Kuo med et styksalg på bare 13 mio. enheder.

Analytikerne begrunder det sløje salg med, at efterspørgslen fra nøglemarkedet Kina vil svigte Apple og peger på, at kinesiske forbrugere ikke opdaterer så ofte som Apple håber.

Se også:  Analytiker: Salget af iPhone X går strygende

Tre nye iPhones i 2018

Til at knække den salgskurver vurderer Ming-Chi Kuo, at Apple vil introducere tre nye iPhone-modeller i 2018. En prisvenlig variant med 6,1” IPS-display, en iPhone X afløser samt en iPhone X ’Plus’ med et 6,5” OLED display. Den rygtede afløser til iPhone SE nævnes her ikke.

Den kommende 6,1” spås samtidig til at blive en tidlig afløser til iPhone X som ifølge analytikeren risikerer at bliver pensioneret før tid. Med denne kommer også en væsentlig reduktion af prisen, som vil ryge ned i samme prisleje som tidligere iPhone-modeller.

Læs også:  Billig batteriudskiftning kan gå ud over salget af iPhones