Apple-analytiker: Ingen ny iPhone SE på vej i år

Hvis det står til den altid velinformerede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, er der ikke nogen efterfølger til iPhone SE på vej.

Apple-analytiker: Ingen ny iPhone SE på vej i år

I de foregående måneder har der floreret adskillige rygter om, at Apple vil lancere en ny iPhone SE 2 enten i 1. eller 2. kvartal. Flere af rygterne har enstemmigt peget på, at den skal produceres på fabrikken Wistron i Indien, men hidtil har den mest anerkendte analytiker inden for Apple-verdenen, Ming-Chi Kuo, været fuldstændig tavs om telefonen.

Læs også: Analytiker: Sådan bliver Apples tre iPhones i 2018

Nu bryder han tavsheden, skriver hjemmesiden Mac Rumors. I et notat, som hjemmesiden er kommet i besiddelse af, udtaler analytikeren fra KGI Securities, at der næppe er nogen ny iPhone SE på vej – hovedsageligt fordi Apple ikke har ressourcerne til det for tiden.

Manglende ressourcer til at lave en fjerde iPhone

Med lanceringen af iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X oplevede Apple en større forsinkelse og længere leveringstid på iPhone X. Derfor har Apple også været nødsaget til at skrue en hel del ned for produktionen, fordi der er solgt færre iPhone X end planlagt.

Apple står til at lancere tre iPhones dette efterår – alle med iPhone X-design, hvor to får OLED-skærm og en får LCD-skærm. Hvis Apple skal producere en fjerde model – en ny iPhone SE – er der altså ret stor sandsynlighed for, at lignende eller endnu større problemer vil opstå igen i år. Derfor afviser analytikeren, at Apple skulle lancere en ny iPhone SE 2.

”Afsløringen af tre nye iPhone-modeller i samme kvartal i anden halvdel af 2017 var første gang, at Apple gjorde sådan en anstrengelse, og vi tror, at forsinkelsen af iPhone X, som har det hidtil mest komplicerede design, viser, at Apple ikke har nok udviklingsressourcer til rådighed,” siger analytikeren og tilføjer:

”Med de tre nye modeller på vej i anden halvdel af 2018 tror vi, at Apple kan have opbrugt dets udviklingsressourcer. Vi tror også, at firmaet (Apple, red.) vil gøre alt, hvad det kan for at undgå at gentage fejltagelsen med forsinkelser på forsendelsen af de tre nye modeller. Vi finder det derfor usandsynligt, at Apple har nok ekstra ressourcer til at udvikle en ny iPhone-model til lancering i 2. kvartal 2018.”

Læs også: Analytiker: iPhone X salg er kraftigt aftagende

Det forklarer altså, hvordan analytikeren ikke har inkluderet iPhone SE 2 i sine forudsigelser over Apples kommende iPhone-portefølje, for den er tilsyneladende slet ikke på vej, selv om flere analytikere og kilder ellers har indikeret dette i de forgangne måneder.

Hvis vi skal tro Ming-Chi Kuos ord – hvilket der er ganske god grund til at gøre med hans lange historik af korrekte forudsigelser – er der altså ’kun’ tre iPhones på vej igen i år: En ny iPhone X med en 5,8” OLED-skærm, en iPhone X Plus med en 6,5” OLED-skærm og en billigere iPhone med en 6,1” stor LCD-skærm. Sidstnævnte model får heller ikke Face ID ligesom de to første, og rammen vil også være udført i aluminium frem for rustfrit stål.