Apple dropper planer om at producere egne skærme

Apple har arbejdet i syv år på at udvikle og producere egne microLED-skærme til Apple Watch, iPhone og Mac, men de planer er ligesom Apples elbilprojekt nu droppet.

Apple dropper planer om at producere egne skærme

Apple har efter sigende skruet helt ned for blusset på udviklingen og designprocessen af egne skærme til smartwatches. Det betyder opsigelser af personale i USA og Asien.

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Apples egne skærme skulle have debut i år

Ifølge Bloomberg har Apple hen over de seneste uger stoppet udviklingen af egne microLED-skærme. For lidt mere end et år siden hørte vi ellers, at Apple ville erstatte OLED-skærmene på nogle af sine smartwatches til egenproducerede microLED-skærme, og at det skulle ske fra slutningen af 2024.

Udover at skærmene skulle sidde i Apples smartwatches, havde Apple også planer om, at microLED-skærmene skulle finde vej til andre produkter som iPhones og Macs, skriver Bloomberg.

MicroLED-skærmene har været en del af Apples plan om selv at konstruere flere komponenter til sine produkter for ikke at være så afhængige af leverandører, som de tidligere har været. Årsagen til, at Apple kaster håndklædet i ringen, når det kommer egen udvikling af skærme, skulle være dels omkostningerne og dels kompleksiteten i projektet, lyder det

Apple er for nuværende i gang med at reorganisere de teams, der arbejdede med udviklingen og produktionen af skærmene, men alligevel lader det til at have været nødvendigt at afskedige en del medarbejdere.

Hele projektet begyndte for syv år siden og inkluderer også en fabrik i nærheden af hovedkvarteret i Cupertino i Californien, der skulle producere skærmene. De fleste af de medarbejdere, der er blevet opsagt, var koblet til fabrikken eller til ingeniørcentre i Asien i nærheden af leverandørerne.

I februar kunne Bloomberg fortælle, at Apple også nedlagde sit milliarddyre projekt om at udvikle og producere en egen elektrisk bil.

Se også: Apple sagsøgt for at have monopol på smartphonemarkedet

Samsung m.fl. kan ånde lettet op

Nyheden om, at Apple dropper at lave egne skærme til sine produkter, falder formentlig i god jord hos især Samsung, som i dag er Apples vigtigste leverandør af skærme til Apples produkter. Med den skrinlagte plan er der udsigt til, at Samsung kan fortsætte med at levere de selskabets førende skærme til Apple.

Apple er lykkedes utrolig godt med at gøre sig uafhængig af Intel som chipdesigner i sine produkter, mens Qualcomm stadig forsyner Apple med modem. Det er, ligesom skærmene, et område, der tilsyneladende er for komplekst til, at det kan lade sig gøre for Apple at udvikle komponenterne selv.

Se også: Apple forsøgte i tre år at bringe Apple Watch til Android