Apple forsøgte i tre år at bringe Apple Watch til Android

Apple har efter eget udsagn forsøgt at gøre Apple Watch kompatibel med Android-telefoner, men måtte opgive efter tre år på grund af "tekniske begrænsninger".

Apple forsøgte i tre år at bringe Apple Watch til Android

Når de store techgiganter er del i retssager, plejer der ofte at dukke interessante og ellers hemmeligholdte oplysninger op. Det samme er tilfældet med Apple, som i sidste uge blev sagsøgt af det det amerikanske justitsministerium for at have monopol på smartphonemarkedet.

Som en del af sit modsvar i retssagen har Apple bekræftet, at de på et tidspunkt overvejede at gøre Apple Watch kompatibelt med Android-smartphones. Tre år skulle Apple have brugt på at forsøge at få den idé til at blive virkelighed, inden de til slut helt droppede projektet.

I retssagen bruger justitsministeriet Apple Watch som et af argumenterne for sine påstande om, at Apple har et monopol på markedet for smartphones:

”Apples smartwatch, Apple Watch, er kun kompatibelt med iPhonen. Så hvis Apple kan få en kunde til at købe et Apple Watch, bliver det dyrere for brugeren at købe en anden slags smartphone, fordi det kræver, at brugeren opgiver sit dyre Apple Watch og køber et nyt, Android-kompatibelt smartwatch”.

Læs også: Apple sagsøgt for at have monopol på smartphonemarkedet

Droppede understøttelse pga. “tekniske begrænsninger”

Som et svar på dette har Apple for første gang bekræftet, at de på et tidspunkt overvejede at understøtte Android-smartphones i Apple Watch. Efter angiveligt at have arbejdet på det i tre år kom de frem til, at det ikke var muligt på grund af tekniske begrænsninger. Derfor droppede de helt projektet.

Det stemmer godt overens med tidligere information fra Mark Gurman. I 2023 fortalte han detaljeret om Apples planer – blandt andet om visse af selskabets forretningsovervejelser om at gøre Apple Watch kompatibelt med Android.

Se også: EU: Apple, Google og Meta overholder ikke ny EU-lov

Tekniske begrænsninger eller manglende incitament?

Apples forklaring om, at tekniske begrænsninger ligger til grund for den manglende understøttelse, skal man formentlig tale med et gran salt. Det er svært at tro, at der skulle være noget til hinder for, at Android-platformen kan kommunikere med andre ure end Android-baserede smartwatches. Der er talrige eksempler på smartwatches med andre styresystemer, som opnår fin funktionalitet med Android-smartwatches – blandt andet fra Garmin, OnePlus, Huawei, Fitbit og Xiaomi.

Apples udfordring har nok snarere været, at man har været nødsaget til at tilbyde apps såsom Sundhed, Hjem, Kort, Beskeder, Musik, Telefon, Fotos, Podcasts, Memoer, Wallet og Kalender i Google Play for at få fuld funktionalitet i et Apple Watch, der er parret sammen med en Android-telefoner.

Teknisk kan det formentlig godt lade sig gøre, men spørgsmålet er snarere, om Apple har haft interesse i at tilbyde alle disse funktioner. Apple har formentlig været godt tilfreds med, at brugere har fundet det nødvendigt også at erhverve sig en iPhone for at bruge de bedste smartwatches på markedet. Men sådan ser det amerikanske justitsministerium altså ikke ud til at se på sagen.

Se også: Alt om iPhone 16: Sådan bliver den kommende iPhone