Apple har 75 procent af overskuddet på smartphonemarkedet

Selvom Apple kun sidder på 13-14 procent af mobilmarkedet på solgte enheder, sidder de på 75 procent af overskuddet, ifølge Counterpoint.

Apple har 75 procent af overskuddet på smartphonemarkedet

Det er ingen hemmelighed, at Android-systemet er langt mere udbredt end Apples iOS. Men selvom Apple sidder på en mindre del af markedet, høster de størstedelen af overskuddet, i hvert fald hvis vi skal tro nye tal fra Counterpoint.

Apple tager 75% af overskuddet på mobilmarkedet

I en ny rapport hævder Counterpoint, at Apple i Q2 af 2021 snuppede 75 procent af driftsoverskuddet på smartphonemarkedet og 40 procent af omsætningen.

Og det trods det faktum, at Apple kun står for 13 procent af det globale salg af smartphones. Counterpoint mener, at det skyldes Apples stærke brand, der betyder, at kunderne stadig køber iPhones trods den høje pris på telefonerne.

I rapporten står dog også, at de 40 procent af omsætningen er lavere end Q4 af 2020, hvor Apples andel af omsætningen var hele 50 procent.

Se også: De billigste iPhones

Forventer Apple holder momentum

Vi forventer, at Apple kan holde dette momentum. Trods de lidt beskedne opgraderinger fra iPhone 12 til iPhone 13, lader det nemlig til, at den nyeste iPhone-model er lige så populær som selskabets tidligere modeller.

Med det sagt skal det også siges, at Counterpoints tal ikke er officielle, da Apple ikke deler salgstal for sine telefoner. Derfor skal vi nok bare se disse tal som indikationer.

Se også: Nyheder om telemarkedet

Det sidste nye om emnet

Næste historie om emnet er også interessant. Steen Jørgensen gik et skridt videre. 19/8/2021 gik redaktionen videre og publicerede en artikel der tunede ind på Huawei: Vi bliver verdens førende på smartphones igen – Forstættelsen i sagen kan læses her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.