Apple overhalede Samsung i Europa for første gang i næsten to år

2023 var et dårligt år for Samsung, når det gælder salg af smartphones. Derfor overgik Apple i sidste kvartal Samsung og strøg til tops på mobiltronen.

Apple overhalede Samsung i Europa for første gang i næsten to år

Samsung oplevede et fald i salget af smartphones i Europa på 12 procent i sidste kvartal i fjor. Her gik Apples salg af iPhones til gengæld frem. Dermed lykkedes det Apple at overhale Samsungs salg i Europa for første gang i næsten to år.

Ud over at Apple kan kalde sig størst på verdensplan i 2023 har Apple nu også overtaget i det europæiske marked, som er et af de vigtigste for mobilproducenterne.

Læs også: Brugte iPhones – priser, garanti og bæredygtig genbrug

Det europæiske smartphonesalg falder – men Apple vækster

Analysefirmaet Canalys har lavet en analyse, der viser, at det europæiske smartphonemarked som helhed faldt med 3 procent fra 2022 til 2023.

Apple vendte tilbage til førstepladsen på ranglisten efter syv kvartaler bag Samsung med en vækst på 1 procent fra 2022 til 2023, og hvor Apple fik solgte 12,4 millioner enheder sidste år.

Samsung blev henvist til andenpladsen med et fald på 12 procent og 10,8 millioner solgte enheder, hvilket blev opvejet af stabile leverancer af S-serien og A-serien i mellemklassen.

Læs også: Apple er nu verdens største mobilproducent

Motorola og Honor med de største stigninger

Samlet set var Samsung den største leverandør i hele 2023. Xiaomi forsvarede tredjepladsen på trods af et fald på 10 procent til 6,0 millioner enheder – godt hjulpet på vej af et positivt momentum i Central- og Østeuropa.

Selv om både motorola og Honor havde et lavere salg og kom i top fem med henholdsvis 2,0 millioner og 1,1 millioner solgte enheder, har de to producenter dog haft det mest fantastiske år i top fem. De er nemlig vokset enormt på det europæiske marked med vilde vækstrater på henholdsvis 73 procent og 116 procent fra 2022 til 2023.

Læs også: Salget af tablets falder fortsat – Apple klarer sig bedst