Apple-regnskab: Overgår forventningerne trods faldende iPhone-salg

Apple har fremlagt regnskab for tredje kvartal 2024. Omsætningen er steget med 4,9 procent trods et fald i salget af antal iPhones på 0,9 procent og tilbagegang i Kina.

Apple-regnskab: Overgår forventningerne trods faldende iPhone-salg

Apple har haft en bedre indtjening end forventet i tredje kvartal 2024, hvor begejstringen for de kommende AI-funktioner opvejede en fortsat nedgang på det vigtige kinesiske marked.

Indtjeningen overgik analytikernes forudsigelser på trods af et fald i iPhone-salget i forhold til året før. Omsætningen i perioden april, maj og juni er nemlig steget med 4,9 procent til 593,16 milliarder kroner. Det overgik analytikernes gennemsnitlige skøn på 584,52 milliarder kroner.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Et lyspunkt i en hårdt ramt teknologibranche

Det stærke resultat fra Apple er et af få lyspunkter i en teknologibranche, der har præsenteret det ene nedslående regnskab efter det andet – blandt andet fra giganter som Amazon, Snap og Intel.

Sidstnævnte har netop annonceret planer om at nedlægge mere end 15.000 job i forsøget på at skære milliarder af kroner i omkostningerne for at rette op på forretningen. Amazons aktier faldt også med mere end 4 procent torsdag, efter giganten rapporterede et lavere salg end forventet i tredje kvartal.

Se også: Bedste tilbud på brugt iPhone 15 finder du her

Apple har det stadig svært i Kina

Kina er Apples tredje største marked, og her har markedsandelen været faldende i længere tid. Apple faldt ud af top fem over smartphoneproducenter i Kina for første gang tidligere i år og blev overhalet af hjemlige mærker som vivo, OPPO og Huawei.

Apples regnskab for tredje kvartal viste, at indtjeningen i Kina faldt med 6,5 procent til 101,82 milliarder kroner. Det er noget mere end de 2,4 procent, som analytikerne havde forventet.

Apples direktør Tim Cook adresserede disse bekymringer under præsentationen af regnskabet og tilskrev noget af denne forsinkelse til svingende valutakurser.

“Vi har fortsat tillid til de langsigtede muligheder i Kina. Jeg ved ikke, hvordan hvert kapitel i bogen lyder, men vi er meget fortrøstningsfulde på lang sigt,” siger Tim Cook.

Se også: Flere skifter Android-mobilen ud med en iPhone

Bedre iPhone-salg end ventet

Selvom salget i Kina havde det svært, var det samlede iPhone-salg bedre end forventet. Indtjeningen faldt med 0,9 procent til 271,67 milliarder kroner, hvilket var et mindre fald end de 2,2 procent, som analytikerne havde forventet.

Det forbedrede salg skyldes til dels stigende efterspørgsel i forventning om Apples lancering af sine kommende AI-funktioner, som blev annonceret ved den årlige udviklerkonference WWDC i juni.

AI-funktionerne bliver kun tilgængelige på iPhone 15 Pro-modeller og nye modeller, så at der allerede nu ses en påvirkning i salget tegner godt for Apple, som kan se frem til et højt salg af de kommende iPhone 16-modeller, der bliver lanceret i september.

Se også: Undersøgelse: Apple CarPlay øger tilfredsheden med biler

Massiv fremgang i salget af iPads

Apples regnskab for tredje kvartal viser også en solid vækst i indtjeningen fra salget af iPads. Indtjeningen fra iPads steg med 23,7 procent til 49,49 milliarder kroner. Det var over analytikernes forventninger på 45,69 milliarder kroner.

Det flotte iPad-salg sker, efter Apple lancerede en ny AI-fokuseret iPad Pro og en større iPad Air i maj. Inden da havde Apple ikke lanceret en ny iPad i to år.

I Apples område for wearables – det vil sige Apple Watches og AirPods – faldt indtjeningen fra salget med 2,3 procent til 55,99 milliarder kroner. Det var dog stadig over analytikernes forventninger på 53,85 milliarder kroner.

Alt i alt kan Apple være fint tilfredse med regnskabet for tredje kvartal, hvor salget altid ligger noget lavere, end hvad vi får at se i regnskabet for fjerde kvartal med lanceringen af nye iPhone-modeller.

Se også: Apple forventer at sælge rekordmange iPhone 16