Apple sælger angiveligt færre iPhone XR end forventet

Der bliver åbenbart ikke solgt så mange iPhone XR som forventet. Apple skærer derfor ned på produktionen og frustrerer leverandørerne.

Apple sælger angiveligt færre iPhone XR end forventet

Apples seneste store satsning, den billigere iPhone XR, ser ikke ud til at sælge som forventet. The Wall Street Journal skriver, at det tyder på Apple har reduceret antallet af telefoner på ordre. Det skulle angiveligt frustrere deres leverandører, som allerede kæmper med en sløvere smartphone efterspørgsel.

Hvor stort er et problem det er for den californiske elektronikproducent er uvist, men de kæmper allerede med faldende indtægter. De sælger flere af de ældre iPhone modeller, men antallet af bestilte iPhone XR skulle være blevet reduceret med en tredjedel, måske mere.

Test: Apple iPhone XR – Går ikke på kompromis

apple iphone Xr
De mange flotte farver på iPhone XR tiltrækker ikke nok købere. Foto: Apple

Det går bedre med iPhone XS

Selvom de kæmper med iPhone XR, så går det ikke helt så dårligt med iPhone XS og XS Max. Men lidt det samme skete også efter iPhone X blev lanceret sidste år, men alligevel endte med at blive blandt de mest solgte telefoner. Også her havde Apples forventninger været for høje, hvorefter de afbestilte 20 millioner enheder. Tidligere i denne måned faldt Apples aktier netop fordi, at Apples leverandører meddelte investorerne, at der skulle forventes ringere salg end forudset.

Tidligere udsendte Apple en kvartalsoversigt, så man lettere kunne følge med i salget, hvilket de desværre ikke gør længere. Nu må vi vente til januar med at få salgstallene for de nye iPhones.

Læs også: Huawei delte powerbanks ud til folk i kø til iPhone XS