Apple vil flytte dig fra Android til iOS med ny app

Apple lancerer en ny app til Android, som gør det legende let at flytte fra den konkurrerende platform til Apples eget økosystem med iOS.

Apple vil flytte dig fra Android til iOS med ny app

Hvis du bruger en smartphone med Android-styresystemet og går og overvejer, om det er tid til at skifte over til konkurrenten, Apple, kan en ny app fra Apple snart hjælpe dig med det.

Læs også: Apple WWDC: Her er nyhederne

Appen, som hedder ”Move to iOS”, hjælper dig med lynhurtigt at få kopieret alt dit indhold over til Apples eget styresystem, iOS, så du ikke mister alle de apps og beskeder, du har liggende på din Android-smartphone.

Når du åbner “Move to iOS”, vil den uden problemer overføre alt fra kontaktpersoner, meddelelser, fotos, videoer, bogmærker, mailkonti, kalendere, baggrunde, lokale musikfiler uden DRM-beskyttelse og bøger. Du får altså hele din samling af indhold opbygget i Googles økosystem flyttet over til Apples.

iOS apps
Dine Android-apps vil blive erstattet af iOS gennem den kommende app fra Apple.

Apps flyttes over til iOS

Samtidig får du også overført alle dine installerede apps til iOS, hvis de vel at mærke eksisterer på begge platforme. Det gælder selvfølgelig kun gratis apps, så du bliver nødt til at købe betalte apps i Apples egen App Store – her kan ”Move to iOS” ikke hjælpe.

Læs også: Apple Music: Streaming, downloads og radio i én løsning

Efter overførslen af dit Android-indhold til iOS er gennemført, henviser Apple til, at du kan genbruge din Android-smartphone kvit og frit i Apples fysiske Apple Store-butikker.

Denne første app fra Apple til Android, sammen med Apple Music-appen, er endnu ikke udgivet i Google Play-butikken, og det er da også kun et lille afsnit, der indtil videre er lavet på Apples hjemmeside til at beskrive dens funktionalitet.

Du kan formentlig regne med at tage den i brug, når Apple udgiver den færdige udgave af iOS 9 ved den forventede lancering af iPhone 6s og 6s Plus til september.