Avis: LG lukker hele sin mobilforretning

LG har sat planer om at lancere nye smartphones på pause, og LG Rollable bliver næppe en realitet efter mislykkede forsøg på at sælge mobilafdelingen, lyder nyt rygte.

Avis: LG lukker hele sin mobilforretning

LG er en gammel mobilproducent, som har produceret mobiltelefoner i snart to årtier. Du husker måske LGs specielle Prada-mobiler, de mange forskellige Optimus-modeller eller den populære LG G2 fra 2013.

Den sydkoreanske producent har efterhånden hundredvis af mobiltelefoner på CV’et. Det er dog aldrig lykkedes LG at komme over meget mere end 5 procent i markedsandel på det globale marked.

De senere år er det gået den gale vej for LG, som lider samme skæbne som taiwanesiske HTC. Salgstallene falder, og efterhånden har LG trukket sig ud fra flere og flere markeder, herunder store dele af Europa.

Rygter har i lang tid svirret i luften om, at LG overvejer at sælge mobilafdelingen kaldet LG Electronics Mobile Communications. Seneste forlydender kommer fra den sydkoreanske avis The Dong-a Ilbo om, at LG hellere vil trække sig fra smartphonemarkedet end at forcere et salg af mobilforretningen.

Læs også: Seneste nyheder om mobiltelefoner

Har ikke fundet den rette køber

Ifølge oplysningerne har LG den seneste tid forsøgt at finde en køber af mobilforretningen. Blandt andet har man forhandlet med tyske Volkswagen AG and vietnamesiske Vingroup JS, men uden at man har kunnet lande en aftale.

LGs udfordring er, at den globale markedsandel kun ligger på omkring 1 procent. Derfor er det svært at finde potentielle købere uden for Sydkorea og USA, hvor producenten stadig opererer, som finder LGs mobilforretning attraktiv, forlyder det.

Derfor peger pilen på nuværende tidspunkt i retning af en mulig nedlukning af hele LGs mobilforretning, skriver den sydkoreanske avis.

Se også: De bedste priser og tilbud på LG-mobiltelefoner

‘Rainbow’ skulle være en efterfølger til LG Velvet fra 2020. Foto: LG

Ny smartphonelancering sat på pause

Det var meningen, at LG skulle lancere en ny portefølje af modeller i løbet af første halvår af 2021, herunder flagskibet med kodenavnet ’Rainbow’. Men disse planer er fuldstændig sat på pause, forlyder det.

Oplysningerne går også på, at det er usandsynligt, at LG Rollable – LGs unikke rulbare smartphone – bliver lanceret.

Så tidligt som næste måned vil LG ifølge oplysningerne orientere medarbejdere i mobilafdelingen om, hvordan fremtiden ser ud, oplyser avisen. LGs plan ser ud til at blive, at arbejdsstyrken i mobilforretningen bliver overført til andre LG-selskaber, som går en lysere fremtid i møde. Det skulle blandt andet afdelinger, der beskæftiger sig med husholdningsapparater, autodele og energiløsninger.

Se også: Sammenlign priser på LG-telefoner