Benchmark-selskab: Her er de 10 hurtigste smartphone-chips

Benchmark selskabet Antutu frigiver en liste over de førende processorer i smartphones.

Benchmark-selskab: Her er de 10 hurtigste smartphone-chips

For folkene bag den populære benchmark-app Antutu, er konklusionen ikke til at tage fejl af: den nyeste generation af mobil-processorer er i en klasse for sig.

Generationen tæller Qualcomms Snapdragon 820, Samsungs Exynos 8890 og Apples A9 processorer.

Den stærke stribe af processorer har et til fælles, de er alle omtrent 50 procent kraftigere end 2015-modellerne som Qualcomm 810 (Sony Xperia Z5, HTC One M9), Exynos 7420 (Samsung S6) og 2014-chippen Apple A8 som findes i iPhone 6 og 6 Plus.

Samtidig sætter resultatet tyk streg under at antallet af processor-kerner ikke betyder det store, når det handler om reel ydelse. De tre førende processorer har henholdsvis 4, 2 og 8 kerner at råde over.

Læs også: iPhone 6S Plus, Nexus 6P og Lumia 950 XL: Hvilken er hurtigst?

Der er nærmest dødt løb mellem de tre førende mobil-chips i Antutu 6.0

Grafik til forskel

Der hvor de adskiller sig mest, er på den grafiske ydelse. Grafikchippen, også kendt som GPU’en, leverer forskellige niveauer af ydelse, med Snapdragon 820 som klar etter, efterfulgt af Apples A9 samt Samsungs Exynos 8890 omtrent 30% efter førerpositionen.

Antutu understreger her, at grafisk ydelse ikke kan omsættes direkte til performance i 3D-spil. En anden vigtig brik er selve mobilens display, som i Quad HD opløsninger kræver mere end Full HD.

Se også: Snapdragon 820 – Bare hurtigere og bedre

Det er den grafiske ydelse i 3D-spil og apps der adskiller markedets hurtigste chips

Hvilke smartphones får de hurtigste processorer?

Den nye generation fra Qualcomm vil være at finde i LG’s G5, Sony Xperia X Performance, HP Elite X3 og rygtes til at finde vej i det kommende HTC 10 flagskib.

De danske Samsung Galaxy S7-modeller vil få Samsungs egen Exynos 8890 chip, mens Apples A9 processorer er ombord i efterårets iPhone 6S og 6S Plus.

Vil du se hvordan din smartphone måler sig i forhold til markedets hurtigste kan du hente app’en her til iOS, Android eller Windows.

Emnet følges op

Emnet fik sin fortsættelse. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 4/3/2016 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel med fokus på Teleselskab: 6 Lumia-smartphones får Windows 10 Mobile næste ugeKlik her for at gå til artiklen.. Læs også seneste nyt om emnet her..