Billigere telefoner løfter ikke efterspørgslen på telefoner

Telefonsalget blev ikke løftet i 1. kvartal 2023, selvom priserne faldt - særligt salget af de billige telefoner trækker ned i markedet.

Billigere telefoner løfter ikke efterspørgslen på telefoner

De globale smartphone-leverancer faldt for femte kvartal i træk i første kvartal, lyder det fra analysehuset Canalys. Prisnedsættelser og heftige salgsfremstød fra leverandørerne formåede ikke at genoplive den efterspørgslen på telefoner, som har været faldende efter først corona og så den russiske krig mod Ukraine.

I sine foreløbige tal for 1. kvartal 2023 nævnte Canalys et fald i leverancerne på 12 procent på årsbasis uden at oplyse nøjagtige salgstal.

Se også: Lave priser på telefoner

Samsung stadig størst, Apple lige i hælene

Samsung førte markedet med en markedsandel på 22 procent, hvilket er et lille fald, efterfulgt af Apple med 21 procent.

Xiaomi og Oppo havde henholdsvis 11 procent og 10 procent af markedet, mens Vivo rundede top fem af med 8 procent.

“De lokale makroøkonomiske forhold fortsatte med at hæmme leverandørernes investeringer og aktiviteter på flere markeder”, udtalte Canalys-analytiker Sanyam Chaurasia.

Se også: Test af billige telefoner

Lowend-segmentet særligt hårdt ramt

Canalys hæfter sig ved, at trods prisnedsættelser og kraftige kampagner fra leverandørerne var forbrugernes efterspørgsel fortsat træg, især i low-end-segmentet på grund af den høje inflation, der påvirker forbrugernes tillid og forbrug.

Et fortsat fald i leverancerne var bredt forventet af analytikere på vej ind i 2023, men Canalys-analytiker Toby Zhu fremhævede, at der har været “nogle tegn på moderation” i første kvartal, idet han pegede på en forbedret efterspørgsel efter nogle produkter og i specifikke prisklasser.

Han fremhævede også, at nogle leverandører er blevet mere aktive i produktionsplanlægningen og når det gælder ordrer på komponenter i løbet af kvartalet.

Se også: Bedste kameramobil