Billigste iPhone får stor opgradering

Den allerbilligste iPhone ser ud til at få de største forbedringer. Den kommende iPhone SE ligner det bedste iPhone-køb i årevis.

Billigste iPhone får stor opgradering

Den bedste iPhone til prisen? Det kunne tyde på, at den nyeste iPhone SE bliver det bedste køb, for der ser ud til at være en stor opgradering i vente.

Se også: Brugt iPhone er det bedste køb

En stor overhaling af billig iPhone

I forhold til de andre telefoner i Apples sortiment har den billigste iPhone længe set gammeldags ud og budt på forældede specifikationer. Men det er sandsynligvis slut fra næste år.

Samsung har enorm succes med deres mellemklassetelefoner i A-serien, hvor specielt A52, A53, A54 og den nyeste A55 har brilleret. Det tyder dog på, at det fremover kan blive lidt sværere for Samsung i denne prisklasse, hvis rygterne om den nye iPhone SE er sande.

Nuværende iPhone SE har en meget lille skærm, store sorte kanter om skærmen, Touch ID-fingeraftrykslæser, ét kamera på bagsiden og dårlig batteritid. Den nye model ser ud til at minde meget mere om de langt dyrere iPhones.

Den nye iPhone SE vil angiveligt få et helt nyt og tidssvarende design i stil med iPhone 14 og nyere. Det nye design giver blandt andet iPhone SE en større skærm, Face ID, to kameraer på bagsiden og mange andre opgraderede specifikationer.

Rygterne siger, at den billigste iPhone vil have 8 GB RAM og Apples A18-chip, hvilket hvilket vil matche den langt dyrere iPhone 16. Det siges også, at iPhone SE 4 vil udskifte sin aldrende LCD-skærm med en ny 6,1-tommers OLED-skærm og udskifte Apples proprietære port med USB-C.

Alt i alt tyder det på, at iPhone SE med disse opgraderinger vil være en meget forbedret mobiltelefon til en skarp pris.

Se også: Rygter, specifikationer og pris på ny iPhone SE

Pris på ny iPhone SE?

Men hvornår kommer den nye iPhone SE og hvad vil den koste?

Den nuværende iPhone SE fik en pris fra 3.999 kr. og er i dag faldet knap 1.000 kr. til cirka 3.000 kr. Til sammenligning kostede Samsung Galaxy A55 også fra cirka 4.000 kr., men er nu faldet til 2.400 kr.

Med opgraderinger i vente tyder det dog på, at den nye iPhone SE kan blive dyrere. Prisen på iPhone SE kan derfor stige til omkring 4.500 kr.

Den opdaterede iPhone SE forventes lanceret i starten af 2025.

Køb sidste års iPhone?

Skal du vente på den nye iPhone SE? Den ser lovende ud, men du kan også vælge sidste års iPhone i stedet.

Lige nu koster en iPhone 15 fra 5.899 kr., men kan fås endnu billigere brugt. Køber du iPhone 15 brugt hos en forhandler får du dertil garanti, returret og mulighed for helt nyt batteri.

En brugt iPhone 15 koster fra cirka 5.000 kr.

Se priser på iPhone 15 hos Swappie