Blodrødt HTC-regnskab: ringeste omsætning i 13 år

Hos taiwanesiske HTC kradser krisen fortsat, til trods for, at Google i efteråret har budt sig ind i selskabet.

Blodrødt HTC-regnskab: ringeste omsætning i 13 år

I mobilproducentens nyeste regnskab fremgår det, at særligt efteråret har været slemt for selskabet der i december måned registrerede en omsætning på 136 mio. dollars – et fald på 29 pct. i forhold til november og et styrt på 37,3 pct. i forhold til samme måned i det forrige år.

Selskabets nyeste satsning, storskærmsmobilen HTC U11+ og dennes salgsdebut i december har derfor ikke haft den store indflydelse på selskabets salg i sidste måned.

Det samlede årsresultat på 2,1 mia. dollars udgør den laveste omsætning for selskabet i 13 år – en tid før Android og moderne smartphones eksisterede. De publicerede tal har ikke været under revision endnu, hvorfor det endelige årsresultat kan blive justeret. Det skriver gsmarena.com.

Læs også:  HTC undskylder: U11 Oreo-update bliver forsinket

Google-opkøb hjælper selskabet

Til trods for det sløje regnskab ser HTC’s fremtid ikke nødvendigvis dyster ud. I september 2017 overtog søgegiganten Google store dele af HTC for en samlet sum på 1,1. mia. amerikanske dollars. HTC har altså en af verdenens helt store tech-aktører til at bakke selskabet op.

I handlen indgik majoriteten af HTC’s mobilressourcer til blandt andet udvikling og fremstilling af smartphones, mens HTC’s VR-afdeling fortsatte som en selvstændig enhed.

Læs også:  HTC U11+ er ude med batteri og display-upgrade