Bloomberg: Apple overvejer abonnement på iPhone

Apple ønsker, at kunderne skal betale abonnement for iPhone - altså leje i stedet for at købe - hævder mediet Bloomberg.

Bloomberg: Apple overvejer abonnement på iPhone

Hvorfor skulle nogen have lyst til at købe en smartphone direkte, når de i stedet bare kan leje den på ubestemt tid? Det synes at være tankegangen hos Apple, som angiveligt arbejder på en hardwareabonnementstjeneste, der giver kunderne mulighed for at betale tilbagevendende gebyrer til gengæld for adgang til den nyeste iPhone. Det skriver Bloomberg.

Lej en iPhone

Artiklen indeholder ganske vist ikke mange detaljer, men den antyder, at Apple har øje for en fremtid, hvor det at eje en iPhone ikke er en forudsætning for at blive låst fast i Apples økosystem af apps og tjenester.

En talsmand fra Apple har afvist at kommentere på rygtet, skriver et par amerikanske medier.

Det er vigtigt at bemærke, at der ingen steder i Bloombergs rapportering hævdes, at Apple vil stoppe med at sælge telefoner.

Går man væk fra det egentlige ejerskab af enheden, kan medføre problemer som for eksempel med retten til at få repareret enheden, hvor man vil.

Se også: Test af iPhone

Ikke første selskab der går den vej

Hvis Apple ender med også at give muligheden for at leje iPhone i stedet for at købe den, vil Apple ikke være den første teknologivirksomhed, der presser på for at indføre en abonnementsmodel.

Helt tilbage i 2013 ophørte Adobe, producenten af den meget populære fotoredigeringssoftware Photoshop, med at sælge sin software direkte og begyndte at kræve, at kunderne skulle betale et månedligt adgangsgebyr.

Se også: Køb iPhone