Brugerne har valgt: Her er den bedste kameratelefon

Mobilsidens brugere har valgt den bedste kameratelefon. Her er resultatet af afstemningerne.

Brugerne har valgt: Her er den bedste kameratelefon

Vi satte i sidste uge kameraerne i iPhone XS Max, Huawei Mate 20 Pro, Samsung Galaxy Note9, Sony Xperia XZ3 og OnePlus 6T op imod hinanden. Brugerne har stemt i fire kategorier: dagslys, mørke, portræt og dybde/bokeh. Stemmerne er nu talt sammen og vi har fundet en samlet vinder.

Men lad os først gennemgå vinderne af de enkelte kategorier. Vi starter med dagslys.

Dagslys: Samsung Galaxy Note9 vinder

I denne test blev de fem telefoner udsat for tre forskellige scenarier. Her var det Samsung Galaxy Note9 der løb med sejren med hele 36 procent af stemmer. Den blev overraskende efterfulgt af OnePlus 6T på andenpladsen med 26 procent og Huawei Mate 20 Pro, på tredjepladsen, med 16 procent af stemmerne.

Læs også: Hvilken telefon tager de bedste billeder? Del 1: Dagslys 

Mørke: Huawei Mate 20 Pro vinder

Billeder i lav belysning er altid en stor udfordring for et kamera, men også et område hvor der er sket en stor udvikling. Det er også et spørgsmål om hvordan den enkelte synes et godt billede i mørke ser ud. Vinderen af denne test var der stor enighed om. Huawei Mate 20 Pro fik samlet hele 73 procent af stemmerne. Samsung Galaxy Note9 indtager andenpladsen og OnePlus 6T tredjepladsen.

Læs også: Hvilken telefon tager de bedste billeder? Del 2: Mørke

Portræt: Huawei Mate 20 Pro vinder

Portrætfunktionen er blevet ekstremt populær. Pludselig har alle telefonerne fået funktionen og de gør det alle sammen meget forskelligt. Det var nok den test vi kæmpede mest med og viste os, hvor stor forskel der er på telefonerne. Ikke bare resultatet, men også hvor let det var at tage et godt portrætfoto.

Specielt telefon nummer 1 var utroligt svær at tage portrætbilleder med. Vi tog flere billeder, men hver eneste gang blev resultatet ikke godt.

Her blev det Huawei Mate 20 Pro der løb med sejren, men tæt efterfulgt af OnePlus 6T. Det virker til at OnePlus’ nye Studio Lighting virker som det skal. Det var uden også disse to telefoner, som det var lettest at tage portrætfotos med. iPhone XS Max kæmper sig op på en fin trejdeplads med 21 procent af stemmerne.

Læs også: Hvilken telefon tager de bedste billeder? Del 3: Portræt

Dybde/bokeh: Huawei Mate 20 Pro vinder

En populær funktion på moderne smartphone er bokeh, altså muligheden for at lave DSLR lignende dybde i billederne. Der er ekstremt stor forskel på hvor gode telefonerne er til at skille forgrund fra baggrund. Endnu en gang var det Huawei Mate 20 Pro der tog førstepladsen, denne gang med hele 43 procent af stemmerne. Den bliver efterfulgt af Sony Xperia XZ3 og derefter OnePlus 6T.

Læs også: Hvilken telefon tager de bedste billeder? Del 4: Dybdefunktion

Huawei Mate 20 Pro er læsernes valg

Der er absolut ingen tvivl om det. Mobilsidens læsere har i blindtesten valgt Huawei Mate 20 Pro som den bedste kameratelefon. Sammenlagt er der afgivet over 8.000 stemmer og Mate 20 Pro tager hele 42,86 procent af dem, altså næsten halvdelen af stemmerne.

På andenpladsen kommer, meget overraskende, OnePlus 6T med 18,07 procent af stemmer, med Galaxy Note9 lige i hælene. Fjerdepladsen går til Sony Xperia XZ3. Endnu en overraskelse ses på sidstepladsen, hvor vi finder iPhone XS Max med kun 10,59 procent af stemmerne.

Vores læsere har valgt Huawei Mate 20 Pro til mobilen med det bedste kamera.

huawei mate 20 pro kamera
Foto: Mobilsiden.dk