Dalende salg får Apple til at sænke priserne på iPhones

Salget af iPhones er faldet med 15 procent på et år. Tim Cook erkender, at priserne kan have været en faktor, så nu sænkes priserne i nogle lande.

Dalende salg får Apple til at sænke priserne på iPhones

Apple har altid været kendt for relativt høje priser på sine produkter, men måske har Apple været lidt for grådige, da it-giganten prissatte iPhone XS, XS Max og XR.

I hvert fald har Apples salg ikke været særligt tilfredsstillende. I nat dansk tid præsenterede Apple nemlig det seneste regnskab fra 4. kvartal 2018. For første gang har Apple dog valgt ikke at offentliggøre antallet af solgte iPhones, iPads og iPods i regnskabet.

Læs også: Rygte: Apple arbejder på nye iPads og ny iPod touch

Analyseinstituttet Strategy Analytics er dog kommet os til undsætning, da de estimerer, at Apple har solgt 65,9 millioner iPhones i det seneste kvartal. Det er altså et fald på 15 procent i forhold til samme periode et år tidligere, hvor Apple solgte 77,3 millioner iPhones.

Ved præsentationen af regnskabet blev Apples direktør Tim Cook ifølge 9to5Mac spurgt, om han synes, at priserne på iPhone XS, XS Max og XR er for høje. Dertil kommer han med et længere svar, hvor han blandt andet fortæller, at han mener, at ”prisen er en faktor”.

I USA mener han dog, at priserne på de nyeste iPhones er passende, men han erkender, at priserne ikke har været lave nok i visse markeder på grund af svingende kurser.

”Når du kigger på udenlandske valutaer og især de markeder, der er blevet svækket hen over de seneste år, var de (iPhone-prisstigningerne) tydeligvis for høje. Efter vi er kommet ind i januar måned og vurderet de makroøkonomiske forhold i nogle af de markeder, har vi besluttet at gå tilbage til priser, der svarer mere til hvad de var for et år siden i håbet om at hjælpe salget i gang i de områder,” siger Tim Cook til Reuters.

Tim Cook taler nærmere bestemt om udviklingslande, så der er formentlig ikke udsigt til lavere priser i Danmark.