Der kommer ingen rigtig billig version af Pixel 8

Google har ingen planer om at sende en rigtig billig og mere skrabet variant af Pixel 8-serien på markedet - man vil være nødt til at gå for meget på kompromis.

Der kommer ingen rigtig billig version af Pixel 8

Efter en lang række rygter og lækkede oplysninger, blev Google Pixel 8-telefonerne og året smartwatch Pixel Watch 2, endelig præsenteret forleden.

Google er på vej mod 2024 med disse telefoner i sin portefølje, mens alle andres øjne vender sit fokus mod en ”a”-serie af Pixel-telefoner i mellemklassen – altså en Pixel 8a.

Se også: Hvad koster Pixel 8?

Pixel 8 til under 3.000 kroner?

Men der er også dem, der har sukket efter en endnu billigere Pixel-telefon, gerne i segmentet under 3.000 kroner og endda også under 2.000 kroner. Pixel 7a var den billigste variant i Pixel 7-serien og kom på markedet til en pris på 3.999 kroner – til den pris er der ikke tale om en egentlig billig mobil.

En Google-chef skyder desværre det håb i sænk i et detaljeret interview med den østrigske avis Der Standard.

VP for Google Mobile Business, Nanda Ramachandran, fortalte overfor Der Standard, at Google på nuværende tidspunkt ikke har nogen planer om en billigere Pixel-telefon: “Det ville kræve alt for mange kompromiser, hvis de skulle finde en måde at få nye AI-funktioner, et robust kamera og et tilhørende sikkert framework ind i et format i et prisleje under 3.000 kroner.

Se også: Test af Google Pixel 7 Pro

Google har dårlige erfaringer med billige telefoner

Her må vi ikke glemme Googles erfaring med Android One og siden Android Go, hvor det sidstnævnte var tiltænkt det billigere segment primært i udviklingslande verden over.

Android Go eksisterer i nogen form i et par få lande, men opdateringerne af softwaren er mere afhængige af producenterne end af Google, hvilket har gjort, at mange brugere sidder tilbage med gamle versioner, der igen gør dem sårbare overfor sikkerhedsproblemer.

Dette kan forklare Google tøvende holdning overfor en meget billig Pixel-model, men det var ikke noget, Ramachandran gik ind på i detaljer.

Se også: Find priser på de billigste telefoner

Pixel 7a og 6a er kedelige telefoner

Pixel 8a kan blive lanceret i midten af 2024, måske i forbindelse med næste års Google I/O. Der har faktisk været rygter om, at Google muligvis dropper Pixel 8a til næste år.

Vi har ikke selv været specielt begejstrede for hverken Pixel 6a eller Pixel 7a, der begge er okay men ret kedelige telefoner. 7a med en vejledende pris på 3.999 kroner var faktisk ikke et særlig godt køb. Du kan læse hvorfor her: Test af Google Pixel 7a.