Er batteriet virkelig vigtigst ved køb af en ny mobiltelefon?

Der skal overvejes mange ting ved køb af en ny mobiltelefon, som i dag har et bredt udvalg af funktioner. Størstedelen mener dog batteritiden er vigtigst.

Er batteriet virkelig vigtigst ved køb af en ny mobiltelefon?

Mobiltelefonen er blevet et stykke værktøj, som vi bruger til vigtigt, og mindre vigtige, opgaver dagen lang. Vi betaler med den, arrangerer børnenes legeaftaler, tager billeder, laver arbejde og meget mere. Den skal derfor kunne mange forskellige ting, alt efter hvilke krav den enkelte person har.

I sidste spurgte vi Mobilsiden.dks læsere, hvilke ting der var vigtigst i mobiltelefonen, når en sådan ny skulle indkøbes. Og det er bestemt værd at tænke grundigt over, for hvad har alle forskellige brugsadfærd, behov og ikke mindst budgetter.

Vi har nu kigget på resultatet af den læserafstemning, som giver os et overblik over, hvad der betyder mest ved købet af en mobiltelefon. I afstemningen kunne man vælge mellem 10 forskellige ting: antenne, byggekvalitet, Batteri, lagerplads, levetid, størrelse, skærm, kamera, software og ydelse, hvor man måtte vælge de tre ting, som betød allermest.

Læs også: Motorola lancerer Moto G8 med 5000 mAh batteri

Lang batteritid er vigtigst i mobilen

Knap 1000 deltagere har afstemningen haft, og det giver os et ganske godt indtryk af mobilens vigtigste funktioner. Som overskriften på artiklen skriver, så var batteriet vigtigst. 17 procent af stemmerne, 445 stemmer, er endt på batteriet. Ganske tæt på finder vi kameraet med 15 procent på andenpladsen og tredjepladsen, også med 15 procent, går til brugerfladen.

At batteri, kamera og software er på top tre er ikke overraskende, men det er overraskende at vi finder ydelsen nede på sjettepladsen, som kun 10 procent har stemt på. En anden ting, som overrasker, er placeringen af “antenne”, som vi finder helt nede på niendepladsen, kun foran “lagerplads”.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Se også: Mobiltelefoner med lang batteritid 

Større batterier, større og tungere mobiler

Jeg er helt enig i, at lang batteritid er en vigtig egenskab for en mobiltelefon, men de større batterier kommer også med en ulempe. For et større batteritid betyder også en tungere og større mobiltelefon. Og når det kommer til stykket, er det så det vi gerne vil have?

Langt de fleste mobiler jeg har testet de sidste to år, har haft et sted mellem en og to dages batteritid, som jeg overordnet har været godt tilfreds med. Dog med den lille detalje, at hurtig opladning har været med ombord. Jeg har ikke brug for 2 eller 3, eller flere, dages batteritid, hvis jeg efter 30 minutters hurtigopladning har strøm nok til en hel dag.

I stedet for at have fokus på batteriet, så ville jeg have valgt kamera, brugerflade og skærm i afstemningen. Et godt kamera giver lidt sig selv. Mobilen har overtaget kompaktkameraet plads, og vi tager billeder som aldrig før. Det skal ikke være nogen hemmelig at mange af de billeder i ser i vores test og anmeldelser er tager med mobiltelefoner. Og hvorfor det? Fordi de tager så utroligt gode billeder. Netop fordi mobilkameraet i dag tager så gode billeder og kan så meget, så bruger vi det meget mere. En dårligt kameraet nedsætter automatisk lysten til at bruge det.

En god software/brugerflade giver adgang til alle de nødvendige apps, og tilføjer brugbare funktioner, uden hele tiden at være i vejen. Den hjælper med til, at mobilen føles hurtigere, og så kan den endda være energibesparende. En god brugerflade skal være simpel, og samtidig have masser af funktioner og muligheder, som gør både arbejdet på mobilen lettere og hurtigere. En ringe software og brugerflade, som leverer en ringe oplevelse for brugeren, kan ødelægge oplevelsen af hele mobiltelefonen.

Til sidst, men ikke mindst, så skal skærmen være af en god kvalitet. Det hjælper ikke noget at stå ude på gaden, i høj sollys, og ikke kunne se, hvad der foregår på skærmen. Samtidig giver en god skærm en langt bedre oplevelse, når man bruger mobilen i det daglige – lige fra at navigere rundt i software til at se film på Netflix. Hvad bruger man det meste af tiden med mobilen på at kigge på? Skærmen.

Dermed ikke sagt, at man ikke kan sætte pris på længere batteritid, men jeg vil ikke bytte det for en større klods af en mobiltelefon. De er store nok som de er. Ovenstående er selvfølgelig bare min mening.

Hvad mener du?

Læs også: Sådan vælger du den rigtige mobiltelefon

Mere nyt i sagen

Interessen for emnet tog ikke slut. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 28/2/2020 publicerede redaktionen artiklen; Afstemning: Hvad vil du give for en mobiltelefon?Klik her og læs videre.. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..