Facebook blokerer for forudinstallerede apps på fremtidige Huawei-telefoner

Samtidig underskriver Huawei en aftale om at bygge 5G-netværk i Rusland, for det russiske teleselskab, MTS.

Facebook blokerer for forudinstallerede apps på fremtidige Huawei-telefoner

Fremover vil Huawei ikke længere have tilladelse til at inkludere Facebooks applikationer blandt forudinstallerede applikationer på deres enheder.

Læs også: 80 millioner Huawei-telefoner har nu fået nyeste EMUI 9

Det betyder at Huaweis telefoner ikke længere vil have applikationer som Facebook og Instagram installeret direkte fra fabrikken. Brugere vil dog stadigvæk have mulighed for manuelt at installere fra Play Store. Hvis man som bruger vælger at installere eksempelvis Facebook, vil man også stadigvæk modtage opdateringer via Play Store.

Instagram WhatsApp Facebook Messenger
Applikationer som Facebook, WhatsApp og Instagram vil ikke længere være forudinstallerede på Huaweis telefoner. Foto: Mobilsiden.dk

Facebook har dermed valgt en anden tilgang til handelsforbuddet end Google. Google har udstedt en midlertidig licens til Huawei, der sikrer sikkerhedsopdateringer til Huawei-enheder. I det hele taget er det lidt svært at se, hvor Google egentlig efterkommer det forbud, som Donald Trumps regering har nedlagt. Eksisterende enheder såvel som enheder, der endnu ikke har forladt fabrikken, både færdigproducerede og endnu ikke producerede enheder, vil stadig have Googles tjenester forudinstalleret. Ifølge Reuters nægter Facebook dog at lade Huawei installere deres applikationer på hvilken som helst enhed, der endnu ikke har forladt fabrikken.

Læs også: Huawei er tilbage i Android beta-programmet

Umiddelbart virker Facebooks’s forbud ikke som en begrænsning for forbrugere, da man selv kan installere de applikationer man måtte have brug for. Til gengæld kan det vise sig at blive en streg i regningen, hvis Huawei ender med at lancerer deres eget styresystem. I så fald bliver Huawei nødtsaget til at oprette deres egen app-butik, hvor Facebook givetvis ikke vil tillade deres tjenester at blive tilgængelige.

Huawei Rusland
Guo Ping og Alexei Kornya giver her hånd på aftalen om, at Huawei skal bygge 5G-netværket for MTS. Foto: CNN

Huawei skal bygge 5G-netværket i Rusland

På den mere positive front, set med Huaweis øjne, skal den kinesiske telegigant nu bygge Ruslands 5G-netværk. Netop nu er Vladimir Putin vært for den kinesiske præsident, Xi Jinping, for at fejre 70-året for handelsforholdet mellem Rusland og Kina. I den forbindelse har Huawei underskrevet en aftale med det rusiske teleselskab, MTS, om at bygge deres 5G-netværk.

Læs også: Huawei: USAs kampagne mod os går udover cybersikkerheden

Aftalen blev underskrevet af næstformanden i Huaweis bestyrelse, Guo Ping, og direktøren for MTS, Alexei Kornya, foran de to præsidenter. Selvom aftalen virker som en almindelig handel mellem MTS og Huawei, så tjener den også som en samarbejdserklæring mellem Kina og Rusland. Rusland deler angiveligt ikke USA’s bekymringer omkring den sikkerhedsrisiko, som USA mener at Huawei udgør. Derudover virker Rusland heller ikke synderligt bekymrede over det faktum, at flere amerikanske selskaber har bebudet, at de ikke længere vil handle med Huawei og dermed ikke vil forsyne det kinesiske firma med eksempelvis chipsets og modems.

Ikke desto mindre er aftalen et tiltrængt rygstød til Huawei i en periode, hvor negativ omtale har fyldt utrolig meget. Hovedsageligt grundet Donald Trump, hvis forbud har betydet stor usikkerhed hos nuværende forbrugere omkring Huaweis fremtidige situation.