Fairphone hyldes for fokus på bæredygtige telefoner

Fairphone hyldes for fokus på bæredygtige telefoner med fornem pris - de håber at kunne motivere hele tech-branchen til at blive mere grøn.

Fairphone hyldes for fokus på bæredygtige telefoner

Fairphone er en hollandske mobilproducent, der først og fremmest leverer bæredygtige og etisk-producerede smartphones. De har netop modtaget Platinmedaljen med den højeste score muligt af EvoVadis, der er en førende virksomhed indenfor overvågning af bæredygtighed i globale forsyningskæder.

Blandt top 1 procent mest bærdygtige virksomheder

Fairphone har modtaget Platinmedaljen med en score på 77/100, som er mere end sidste års score og udmærkelse på 75/100 og guldmedalje.

Det gør Fairphone til en af de smartphone-virksomheder som fokuserer mest på bæredygtighed i elektronikbranchen ved at være rangeret i top 1 procent blandt 75.000 virksomheder.

EcoVadis baserer deres score ud fra fire temaer: miljø, menneskerettigheder, etik og bæredygtig anskaffelse af komponenter.

Se også: Telefoner med lang levetid

Håber de kan motivere hele elektronikbranchen

Fairphone håber at kunne motivere hele elektronikbranchen til at handle og agere mere ansvarligt og det kan kun lade sig gøre med en mere holistisk tilgang til bæredygtighed.

”Gennem vores arbejde gør vi mennesker og vores planet til en naturlig del af vores arbejde samt hæver bundlinjen for bæredygtighed i elektronikbranchen. Det er fedt at blive anerkendt som en af de producenter i verden, som gør mest for at skabe en mere bæredygtig tilstedeværelse,” siger Eva Gouwens, Administrerende direktør hos Fairphone.

Se også: Nyheder om grøn tech