Første batteritest af Galaxy Note 5 og S6 edge+ tegner godt

Trods det relativt lille batteri i det store design klarer både Samsung Galaxy Note 5 og S6 edge+ sig ganske imponerende i den første batteritest.

Første batteritest af Galaxy Note 5 og S6 edge+ tegner godt

Da Samsung sidste uge lancerede efterårets to helt store topmodeller, Note 5 og S6 edge+, væltede kritikken hurtigt ned over den sydkoreanske gigant efter at kapaciteten af batteriet i Note 5 var røget ned i vejret og ikke op.

Nu ser kritikken måske ud til at være ubegrundet, da hjemmesiden PhoneArena har foretaget en test af batteriet i de to nye Samsung-smartphones – og resultat skuffer ikke.

Læs også: Samsung lancerer Galaxy Note 5 og kurvet Galaxy S6 edge+

Hjemmesiden kører et specialudviklet script på telefonerne, som prøver at efterligne et forbrug fra en typisk smartphonebruger, lige som lysstyrken er indstillet til den samme ved hver test.

Testen sikrer yderst sammenlignelige resultater, som godt nok ikke helt svarer til et normalt forbrug, men som viser, hvor højt et forbrug, der kan hives ud af batterierne på en fuld opladning.

Samsung Galaxy Note 5 S6 edge  batteritest
Sådan klarer Galaxy Note 5 og S6 edge+ sig i forhold til sine nærmeste konkurrenter på batteritid. (Foto: PhoneArena.com)

Testen afslører, at Samsung Galaxy S6 edge+ kan holde sig kørende i 9 timer og 29 timer, som er præcis det samme, som Sony Xperia Z3 kan præstere. Galaxy Note 5 formår at levere 9 timer og 11 minutters brug. De begge har et 3.000 mAh batteri, og forskellen kan ifølge PhoneArena derfor forklares med statistisk usikkerhed.

Læs også: Ny Samsung S6 Edge+: dansk pris og tilgængelighed

Samsungs to forgængere, Note 4 og Galaxy S6 edge, scorer henholdsvis 8 timer og 43 minutter samt 8 timer og 11 minutter, så der er tale om en fornuftig forbedring. Det er dog ingen ting i forhold til, hvad den relativt nye Galaxy S6 Active kan diske op med. Det store batteri på 3.500 mAh leverer en batteritid på hele 12 timer og 9 minutter og kan således sikre sig en 3. plads af alle testede smartphones.

Note 5 kommer ikke til Europa i år

Der er altså alligevel en helt del at glæde sig til med udsigten til den fornuftige batteritid på begge nye Samsung-smartphones – og alligevel ikke. Det viser sig nemlig, at Samsung slet ikke sender Note ud på det europæiske marked før næste år – tidligst.

Læs også: Samsung Note 5 ikke til Danmark foreløbigt

Årsagen er endnu ukendt, så du må formentlig væbne dig med en god sjat tålmodighed, hvis du går med planer om at købe den nye topmodel med den tilhørende stylus.

Heldigvis lander S6 edge+ i de danske butikshylder den 4. september til en pris på 6.999 kroner og opefter.