Foldbare telefoner eneste lyspunkt på mobilmarkedet

Salget er mobiltelefoner er fornedadgående, men et segment oplever markant fremgang, nemlig foldbare telefoner.

Foldbare telefoner eneste lyspunkt på mobilmarkedet

Analyseinstituttet IDC forudsiger fortsat markant vækst for salget af foldbare smartphones i løbet af 2023 takket være nye aktører på markedet og lancering af opgraderede modeller.

Det er dog også det eneste lyspunkt på smartphonemarkedet.

Se også: Billig Samsung Flip4

50 % stigning i salget af foldbare telefoner i 2023

IDC forventer en stigning på 50,5 procent i forhold til året før, når det gælder salg af foldbare enheder i 2023, så det totale salg lander på 21,4 millioner enheder.

De 14,2 millioner foldbare telefoner, der blev solgt i 2022, var lidt over IDC’s estimat.

Analyseinstituttet forventer også, at denne stigning kommer til at fortsætte, så antallet solgte foldbare enheder i 2027 kommer op på 48,1 millioner enheder.

Se også: De bedste telefoner til erhverv

Billigere og bedre foldables

Selvom der var et fald på ti procent på gennemsnitsprisen på foldbare telefoner i 2022, tilhører de stadig premiumsegmentet.

”Vi oplever store forbedringer i holdbarhed og konstruktion, mens den samlede brugeroplevelse er blevet forbedret med fremskridt inden for software og hardware på tværs af alle leverandører,” mener IDC.

“Flere modeller fra både nye og nuværende leverandører forventes at bringe yderligere forbedringer og forbedringer til kategorien for at bidrage til at fremme den fortsatte udbredelse.”

Selvom de foldbare enheder forventes at sælge bedre, mener IDC, at det totale marked for smartphones fortsat vil falde en smule i 2023.

Se også: En af de bedste foldbare telefoner

Foldbare telefoner har stadig meget lille markedsandel

Selvom en sådan vækst også betyder, at de foldbare enheder overtager en del af markedet, er det stadigvæk en lille andel. For 2022 viste IDC’s tal, at de foldbare enheder stod for 1,2 procent af det samlede marked for smartphones. Det tal forventes at stige til 3,5 procent i 2027.

IDC påpeger desuden, at de foldbare enheder fortsat er det eneste positive at tale om på det totale smartphonemarked, der faldt mere end elleve procent i 2022.