Fona-butikker lukker med vildt ophørsudsalg – gør et kup [MOBILDEAL]

Den 21. maj lukker og slukker 48 Fona-forretninger rundt om i landet. Varelageret skal tømmes ud og du får derfor gode muligheder for at gøre en god handel.

Fona-butikker lukker med vildt ophørsudsalg – gør et kup [MOBILDEAL]

Den 21. maj lukker og slukker 48 Fona-forretninger rundt om i landet. Varelageret skal tømmes ud og du får derfor gode muligheder for at gøre en god handel.

Om godt halvanden måned skærer elektronikkæden Fona drastisk ned på antallet af forretninger. Som følge af flere års sløje regnskaber og en restruktureringsproces lukker i alt 48 af selskabets 56 forretninger.

Butikslukninger betyder, at Fona har travlt med at sælge ud af sine varer inden butikkerne nedlægges. I alt er der varer for 250 millioner kroner der skal sælges, inden butikkerne lukkes for sidste gang i uge 20. Det skriver finans.dk.

For at sætte skub i handlen, inviterer de berørte Fona-butikker til en hollandsk auktion, hvor priserne på varerne sænkes med 10 procent for hver uge.

Udsalget startes denne uge, med en generel prisreduktion på 10 procent. I de følgende uger vil der barberes yderlige 10 procent af prisen hver uge – indtil uge 20 hvor priserne slutter med 70 procents rabat på det resterende varelager.

Se også: Fona: ny runde massefyringer og lukninger på vej

Jo mere du venter, des mere vil du spare – lige indtil varen er udsolgt. Rabatten vil også gælde i forvejen nedsatte varer.

Udsalget vil kun foregå i de ramte butikker, og på de nedsatte varer tilbydes der hverken prissikring, returret eller bytteret på den købte elektronik.

Du kan se mere til udvalget af nedsatte varer på fona.dk. Tilbuddene gælder dog kun i forretningerne.

Sidste slutspurt for 48 Fona-forretninger byder på flere uger med vilde tilbud.

Så dyb er Fonas krise

For det 90 år gamle selskab og dets ansatte, kommer udsalget som følge af en trist udvikling. Fona skylder sine leverandører 119 millioner kroner, hvilket giver en negativ egenkapital.

Første februar gik selskabets i rekonstruktion, og efter en tid forgæves søgen efter nye investorer, blev den oprindelige spareplan med 25 butikslukninger skærpet. Nu får kun otte forretninger lov at overleve, syv i Københavnsområdet og en i Nordjylland.

De massive lukninger betyder, at flere hundrede Fona-ansatte snart vil stå uden job. I alt er 580 Fona-medarbejdere blevet afskediget.

Læs også: Elektronik-chok: Fona i dyb krise