Forvent ikke, at Google lancerer Pixel 6 i Danmark i efteråret

Google har allerede afsløret, hvor de kommende Pixel 6 og Pixel 6 Pro kommer til salg – og Danmark ser ikke ud til at være blandt de heldige i første omgang.

Forvent ikke, at Google lancerer Pixel 6 i Danmark i efteråret

Google løftede forleden lidt af sløret for de kommende Pixel 6-smartphones. De kommer med Googles egenudviklede Tensor-SoC, som skulle muliggøre helt nye kamerateknologier og egenskaber inden for kunstig intelligens i en smartphone.

I forbindelse med præ-annonceringen udgav Google også en ny side i Google Store, hvor man kan se en række billeder af telefonerne i de forskellige farver, som de lanceres i. På Googles Stores amerikanske, tyske og japanske side kan man for eksempel se, at Pixel 6 kommer i rød, grøn og sort, mens Pixel 6 Pro kommer i guld, sølv og sort. I Frankrig, derimod, kommer Pixel 6 kun i grøn og Pixel 6 Pro i sort.

De lande, som Google Pixel 6 og Pixel 6 Pro med sikkerhed kommer til salg i, er følgende:

Land Farver
Pixel 6 Pixel 6 Pro
USA
Storbritannien
Australien
Tyskland
Japan
Taiwan
Rød, grøn og sort Guld, sølv og sort
Frankrig Grøn Sort

Pixel 6-serien vil stadig komme til salg i Danmark

Forsøger man at gå til samme side på dansk, omdirigeres man til forsiden. Der er altså ikke noget, der tyder på, at Google lancerer Pixel 6 og Pixel 6 Pro i Danmark.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke vil kunne købe Pixel 6 og Pixel 6 Pro herhjemme. Der vil være mange forhandlere, som vælger at parallelimportere telefonerne. Det sker allerede med den nuværende Pixel 5, der siden lanceringen i oktober 2020 har været forhandlet i mere end 20 forskellige webshops.

Forskellen vil altså umiddelbart være, at Google ikke sælger og markedsfører Pixel 6 i Danmark og muligvis heller ikke yder den samme kundeservice. Køber du Pixel 6 hos en dansk forhandler, har du dog som altid to års reklamationsret og skal indlevere den til forhandleren i tilfælde af reparationer og lignende.

Læs også: Google går all-in på smartphones med Pixel 6 og Pixel 6 Pro

Google Pixel 6. Foto: Google

Mulig dansk pris på Pixel 6 og Pixel 6 Pro

Når Pixel 6-serien bliver lanceret i løbet af efterhånden og formentlig vil kunne købes hos en række danske forhandlere efter lidt tid, vil de efter alt at dømme ikke blive billige.

Googles hardwarechef, Rick Osterloh, har udtalt flere steder, at Google ikke har følt, at man havde en ægte topmodel før nu, og at Pixel 6-serien ”helt sikkert vil være et produkt med en høj pris”. Det kunne altså god lyde som om, at Pixel 6 og især Pixel 6 Pro bliver en smartphone, der passerer $1.000-mærket. Til sammenligning fik Pixel 5 en vejledende pris på $699.

Med fare for, at prisen kan blive højere, så lad os kigge på, hvad en mulig dansk pris kan hedde, hvis nu den koster $1.000. Pixel 5 kunne i Danmark købes hos de første forhandlere i oktober for cirka 5.900 kroner. En hypotetisk pris på Pixel 6 på $1.000 vil altså betyde en dansk pris omkring 8.500 kroner. Prisen kan sagtens blive højere end det, hvis Google sætter prisen på Pixel 6 på hele $1.100 eller $1.200. Hvis prisen holder sig omkring de $1.000, vil det altså være i prisleje med iPhone 12 Pro.

Se også: Priser og tilbud på Google Pixel-telefoner

Mere om fortællingen

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. Lasse Olsen gik et skridt videre. 4/8/2021 gik vi videre med artiklen om Oppos lancerer næste generations selfiekamera under skærmen – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Læs også seneste nyt om temaet her.