Google: Fingeraftrykslæseren på Pixel 6 er mere sikker

Efter klager over en langsom fingeraftrykslæser i Pixel 6-telefonerne forklarer Google, at det er på grund af en øget sikkerhed.

Google: Fingeraftrykslæseren på Pixel 6 er mere sikker

Anmeldere af Google Pixel 6 har i deres tests klaget over fingeraftrykslæserens hastighed og pålidelighed. Nu er Pixel 6-telefoner kommet ud til forbrugerne og her fortsætter kritikken, som Google nu har set sig nødsaget til at svare på. Forklaringen fra Google lyder, at fingeraftrykslæseren i Pixel 6 og Pixel 6 Pro har øget sikkerhed. Betyder det at andre producenter slækker på sikkerheden, når deres fingeraftryksoplåsning er hurtigere?

Læs også: De første test af Google Pixel 6 Pro

Købere af Pixel 6 og 6 Pro er utilfredse med den længere oplåsningstid på. Nu forklarer Google at en øget sikkerhed i den optiske fingeraftrykslæser i Pixel 6-telefonerne resulterer i den længere oplåsningstid. Ifølge Google benytter fingeraftrykslæseren forbedrede sikkerhedsalgoritmer. Det kræver derfor lidt længere tid at godkende et fingeraftryk og kan samtidig gøre fingeraftrykslæseren mere følsom, hvilket forklarer problemerne med både hastighed og pålidelighed.

Se også: Her er de danske priser på Pixel 6 og 6 Pro

Er andre fingeraftrykslæsere usikre?

Pixel 6-telefoner benytter en fingeraftryklæser lavet af Goodix, som er et kinesisk producent med hovedsæde i Shenzhen. Goodix fingeraftrykslæseren benyttes af flere producenter, blandt andet Huawei, OPPO, vivo, Xiaomi, Samsung, Amazon, Dell, HP, LG, OnePlus, Nokia, ASUS og Google.

Det skulle altså være præcis samme fingeraftrykslæser, som man finder i en OnePlus 9 Pro, som giver en betydeligt hurtigere oplåsning. Er Googles forklaring på den langsomme fingeraftrykslæser korrekt, betyder det så at andre producenter slækker på sikkerheden, for at kunne give en hurtigere oplåsning? Er det derfor Apple endnu ikke har en fingeraftrykslæser i skærmen? Det er selvfølgelig kun spekulationer. Google har lovet at kigge nærmere på fingeraftrykslæseren i Pixel 6 og kan forhåbentlig optimere på den.’

Se også: De bedste telefoner fra Google