Google forventer rigtig svagt salg af Pixel 5

Sidste års dårlige mobilsalg krydret med en COVID-19-pandemi får Google til at sætte ekstremt lave forventninger til salget af Pixel 5.

Google forventer rigtig svagt salg af Pixel 5

Google har netop lanceret deres nye 5G-flagskib Pixel 5. Men efter sigende har de ikke tænkt sig at producere flere end 800.000 eksemplarer i år. Det skyldes et lavere forventet salg end ellers på grund af coronapandemien, samt et dårligt salg sidste år.

Læs også: Sådan oplader Google Pixel 5 trådløst trods en bagside af metal

Google forventer dårligt salg af Pixel 5

Google solgte ifølge ICD 7,2 millioner Pixel-telefoner sidste år. Planen er at producere blot 3 millioner eksemplar af de Pixel-modeller, der er på markedet lige nu. Det er Pixel 5, Pixel 4A 5G og Pixel 4A. Det skrev Nikkei Asia forleden uden at navngive kilden.

En Google-kilde har til samme publikation sagt, at selskabets konservative ordreplaner for i år skyldes et salg sidste år, der var dårligere end forventet. Desuden vil man være ekstra påpasselig på grund af COVID-19-pandemien.

Produktionen af Pixel-telefonerne er også blevet ramt af pandemien og planerne om at producere telefoner i både Vietnam og Kina er blevet sat på pause.

I år er den dyreste Pixel-telefon ikke det typiske flagskib, som vi efterhånden ser en del af. Her er der tale om en premium-mellemklasse, med en Snapdragon 765G og 5G og et godt kamera. Pixel 5 kan blive din for 699 dollars, hvis du forhåndsbestiller den online lige nu. Den begynder at blive sendt ud til kunderne senere i oktober. For en Pixel 4A 5G må du punge ud med 499 dollars.

Se også: Google Pixel 5 og Pixel 4A: to budgetvenlige 5G-telefoner

Ny telefonfunktion kan næppe booste salget

Pixel 5, Pixel 4A 5G, en ny Chromecast, en Nest-højtaler, Nest Audio og en telefonfunktion med navnet Hold for Me blev præsenteret ved Googles Launch Night-event forleden.

Den sidstnævnte funktion giver Google Assistant mulighed for at overtage opsynet med dine opkald, når du bliver sat i kø i længere tid. Det er næppe en funktion, der får folk til at storme hen til tasterne for at forudbestille.

Når vi taler solgte telefoner, så blegner det forventede salg af de nye Pixel-telefoner i forhold til Apples salg af iPhone. Apple sælger typisk 50-70 millioner telefoner på et kvartal. Det får dog også tallene til at blegne hos de fleste andre konkurrenter. Kun Samsung og Huawei sælger flere telefoner, men en stor del af deres salg står meget billige mid- og low-end-telefoner for.

Se også: De bedste mobiltelefoner på markedet