Google kan indføre hardwarekrav for kommende foldbare enheder

Google overvejer at stille nogle særlige krav til foldbare telefoner, både når det gælder hardware og software.

Google kan indføre hardwarekrav for kommende foldbare enheder

Trods de store forbedringer, der den seneste tid er sket med de nye foldbare enheder på markedet, er der stadig en del usikkerhed, når det gælder enhedens levetid og dens hårdførhed.

Det eneste, man har at forholde sig til, er egentlig producentens egne, uformelle påstande og tredjepartstest af foldefunktionen, som for eksempel en test, der afslørede, at Motorola Razr 40 Ultra kun klare at blive åbnet og lukket 126.266 gange. Motorola hævder selv, at den kan holde til 400.000 gange.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Google kan kræve 200.000 gange åbne og lukke på foldbare telefoner

Ifølge insiderinformation, som Mishaal Rahman har offentliggjort, overvejer Google at gøre noget ved dette ved at give sine kunder en smule sikkerhed omkring levetiden for kommende foldbare enheder.

Her hedder det sig, at nye foldbare enheder forventes at kunne holde til at bliver foldet sammen og ud igen mindst 200.000 gange.

Hvis man åbner sin telefon 100 gange om dagen, betyder det, at den kan holde i godt og vel fem år, og hele ti år, hvis man ikke klapper sin telefon op mere end 50 gange om dagen.

Se også: De bedste foldbare telefoner

Stiller krav til hængslet

Når vi nu er ved hængslet, har Google tilsyneladende også tænkt sig at indføre krav på det område. Alle enheder med et såkaldt moment-hængsel skal have mindst 80 procent af sin oprindelige spændstighed efter 200.000 foldninger.

Går vi tilbage og ser på tidligere test af netop det, ser vi, at selv Samsung Galaxy Z Flip5, der ellers klarede sig rigtig godt i testen, havde problemer på det område.

Hængslet blev løsere og kunne ikke længere holde telefonen fast i halvlukkede vinkler efter 223.000 foldninger. Så det er positivt, at også det aspekt får nye krav.

Se også: Test af Samsung Galaxy Z Flip5

Kræver mindst to Android-opdateringer

Endelig kan det tilsyneladende være sådan, at Google også kræver, at producenterne tilbyder mindst to store opdateringer af styresystemet og mindst tre års sikkerhedsopdateringer til kommende foldbare enheder.

De krav har ikke samme betydning, da selskaber som Google, Samsung og Oppo allerede tilbyder op til fem års sikkerhedsopdateringer, men det er alligevel et velkomment træk fra Googles side.

Dette er ikke noget, Google endnu har meldt ud offentligt, så vi venter på en officiel meddelelse.

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Flip5 256 GB

Opdateret 21/9 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
5.569,-
5.569,-
Salgsbutikken
Mindstepris
5.598,-
5.598,-
Compumail
Mindstepris
5.609,-
5.609,-

Samsung Galaxy Z Flip5 256 GB udbydes af 15 udbydere. Du kan spare op til 4.430,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Flip5 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 15 webshops »

Se også: Find bedste kameramobil