Håndværker-mobiler i tæt kamp

Håndværker- og sportsmobiler har længe været uinteressante på specs. Men Motorola Defy og Sony Ericsson Xperia Active vender måske rundt på dette. Vi har sat dem stævne.

Håndværker-mobiler i tæt kamp

De hårdføre mobiltelefoner har længe været uden interessante specifikationer, men både Motorola og Sony Ericsson har nu mobiler der tåler en svømmetur – og har gode specifikationer.

Motorola Defy koster lige omkring 2.500 kroner ifølge prissammenlignings-siden Mobilpriser.dk, og i løbet af tredje kvartal kommer Sony Ericssons konkurrent Xperia Active på markedet.

Begge mobiltelefoner er “smartphones” til håndværkeren eller den aktive person, som ønsker en telefon der er hårdfør og ikke går i stykker ved det mindste fald.

Både Defy og Xperia Active er vandtætte – og den norske mobilsite Amobil.no har i nedenstående sat telefonerne op mod hinanden på specifikationer, design, skærm, brugervenlighed m.m.

Sony Ericsson Xperia Active, sport
Sony Ericsson Xperia Active. Foto: Sony Ericsson

Vandtæthed – “holder den vand”?

Den nye Xperia Active er IP67-certificeret, hvilket betyder den kan tåle at være under vand, i en meters dybde, i 30 minutter uden at tage skade af det.

Det samme kan Motorola Defy. Derfor ender det her med, at begge telefoner får et point.

Sony Ericsson 1 – 1 Motorola.

Design og størrelse

Design er en smagssag og der er alle forskellige. Amobil.no vælger Xperia Active som vinder, fordi den skiller sig ud fra mængden.

Personligt ville jeg vælge Motorola Defy – fordi “håndværkermobiler” længe har lignet legetøjstelefoner og nu kommer der endelig noget der minder om en “almindelig” smartphone.

Active er også mindre end Defy, med dens størrelse på 9,2 x 5,5 x 1,65 centimeter og en vægt på 110,8 gram. Defy har til sammenligning målene 10,7 x 5,9 x 1,34 centimeter og vejer 118 gram.

Endnu engang får begge telefoner et point. Motorola for det bedste design, og Active fordi den er mindre både vægt- og størrelsesmæssigt.

Sony Ericsson 2 – 2 Motorola.

Skærmen

Sony Ericsson Xperia Active har en 3 tommer touchskærm med en opløsning på 320 x 480 pixel – og det forlyder skærmen fungerer selvom du har fugtige fingre. Noget almindelige touchskærme ikke gør.

Skærmen på Motorola Defy er noget større med dens 3,7 tommer og en opløsning på 480 x 854 pixel.

Derfor er der ingen tvivl i skærmduellen – her løber Motorola klart med sejren.

Sony Ericsson 2 – 3 Motorola.

Menu / styresystem

Motorola Defy kom på markedet med Android OS 2.1 – og sidenhen blevet opdateret til Froyo (Android 2.2).

Xperia Active kommer med Android OS 2.3, og Sony Ericssons egen brugerflade “ovenpå”.

Gingerbread er bare bedre end Eclair, og derfor er det også Sony Ericsson, som scorer point her. Om Defy bliver opdateret vides ikke.

Sony Ericsson 3 – 3 Motorola.

Et kig under “motorhjelmen”

Processorkraften er efterhånden noget der nævnes i telefoner, og Xperia Active kommer med en 1 GHz Qualcomm Scorpion (i chipsettet Qualcomm Snapdragon MSM8255), mens Defy “kun” har en 800 MHz ARM Cortex A8 (i chipsettet Texas Instruments OMAP 3610).

Begge telefoner har 512 MB hukommelse.

Der er ingen tvivl om, at Active på specifikationerne er kraftigst, den har også grafik-chippen Adreno 205, som også sidder i Xperia Play.

Både Defy og Active har Turbo 3G, edge, WiFi, og batterimæssigt har Motorola et større batteri i Defy, men den har også en noget større skærm end Active – og det vides derfor ikke om det har nogen betydning for batterietslevetid under brug af telefonen.

Sony Ericsson 4 – 3 Motorola.

Konklusion – vinderen er…

Vinderen af denne lille uformelle test blev altså Sony Ericsson Xperia Active.

Men ingen af telefonerne er testet i skrivende stund, hos hverken Amobil.no eller Mobilsiden.dk, og derfor er dette blot en “kamp på specifikationer”.

Læs mere:
Nu kommer Motorola Defy