Hands-on med LG G6 – det her er fremtiden

Mobilsiden prøver LG G6 af: her har LG på enkel vis skabt en mobil som føles som et stykke fremtidselektronik.

Hands-on med LG G6 – det her er fremtiden

LG har haft et sløjt år. Deres storstilede satsning på modulære smartphones, med LG G5 som bannerfører, blev ikke noget hit hos forbrugerne. Idéen var god, men mulighederne med de forskellige udvidelser endte med at være mere begrænsede end noget andet.

I 2017 skulle der sadles om, hvis krisen skulle afværges. Og med den nyligt lancerede LG G6 lader det til, at selskabet igen er på rette kurs.

Se også:  Sammenligning: Se forskellen mellem LG G5 og LG G6

LG G6
Foto: Mobilsiden.dk

Et fremtidsdisplay

LG er sjældent bange for at prøve noget nyt og innovativt – og med LG G6 kaster de sig ud et nyt display format på 18:9 – eller 2:1 til dem der kan deres brøkregning.

Det er mere aflangt en det vante 16:9 format, men det gør egentlig ikke det store, for interfacen og langt de fleste apps udfylder de ekstra flader uden problemer.

To ting kan dog skabe issues her: notifikationsgardinet er nu højere oppe, og er derfor sværere at nå og er dine favoritserier og -film optaget i 16:9 format vil de nu få sig et par sorte rammer på siderne.

Fordelen er her, at LG kan klemme et 5,7 tommer stort display i et kabinet som er smallere end sidste års G5 – til trods for, at denne kun havde 5,3 tommer at arbejde med.

Samtidig har LG skrællet nærmest alt overflødigt fra fronten så kun displayet og nødvendigheder som højtaler og selfiekamera består, hvilket unægtelig giver telefon et strejf af sci-fi-teknologi.

En lille pris for storlærredet er, at LG har måttet skære displayet lidt til i hjørnerne – det giver en runding på et par millimeter og er hurtigt glemt, da det ikke har nogen videre indvirkning på brugen af mobilen.

Selve displayet er en uhyre skarp sag med sin opløsning på 2880 x 1440 pixels. Den er tunet med Dolby vision, hvilket betyder at den understøtter de levende farver og den dybe kontrast der følge med HDR-teknologien. Og jeg må sige, at det ser flot ud, når understøttende materiale vises på displayet.

Læs også:  LG G6 er officiel ved Mobile World Congress 2017

LG G6
Foto: Mobilsiden.dk

LG’s bedste og stærkeste finish nogensinde

Hvor LG altid plejer at være nytænkende når det kommer til smartphones, har finish sjældent været deres stærkeste side. Med G6 synes producenten at have indset, at premium-telefoner skal være lækkert forarbejdede.

Nu består G6 af en evig klassisk aluminiumsramme, men bagsiden byder nu på et særligt miks af metal og glas. Det ser unægtelig stilfuldt ud og er endelig op i den kvalitet som et flagskibsprodukt skal have.

Designet er kun brudt af de obligatoriske indgange til USB-porten, jack-stik samt volumenknapperne. Power-knappen er endda helt fjernet, eller rettere sagt gemt, for den er indbygget i fingeraftrykslæseren på bagsiden.

Slutteligt er LG G6 det første vandtætte flagskib fra producenten. Den har en IP68-certificering der betyder, at den tåler at blive dyppet i op til en halv time på over en meter dybt vand. Den er desuden MIL-STD-810G certificeret, hvilket gør, at den sandsynligvis er langt mere robust end man kunne frygte med sådan et væg-til-væg display.

Se også:  Derfor droppede LG den buede skærm på G6

LG G6
Foto: Mobilsiden.dk

En tand hurtigere

Bag den fine overflade banker en quad-core processor sammen med 4GB RAM. Det er Snapdragon 821 du finder her, og da den stammer tilbage til efteråret, vil den med stor sandsynlighed snart blive overhalet når de første Snapdragon 835 enheder udkommer i den kommende måned.

Til gengæld får du allerede nu glæde af den nyeste Android 7.1 fra Google, med hvad der medfølger af features som splitscreen og den nye Assistant.

Bagpå arver G6’erens forgængerens særlige dobbeltkamera, hvor det ene er ekstremt vidvinklet, mens det andet opfører sig som et regulært mobilkamera. Begge råder nu over 13 megapixels og en f/2.0 optik hvilket er en forbedring på det det ultravidvinklede modul, men er en nedgradering

LG G6
Foto: Mobilsiden.dk

Pris og salgsstart ukendt

LG G6 står med gode og interessante kort, men for at hive stikket hjem er det essentielt for selskabet at kunne få mobilen i forretningerne hurtigt inden kraftigere og måske mere velekviperede smartphone debuterer – måske fra en anden sydkoreansk mobilproducent?

Desværre er hverken pris eller salgstart præciseret endnu fra LG’s side – men skal flere kilder peger på en mulig lancering i denne måned til en debutpris lige under seks tusinde kroner.

LG G6 udkommer i tre farver: sølv, sort samt hvid/rosaguld.

Se også:  Her er den mulige danske pris på LG G6