Har Stephen Elop infiltreret Nokia?

Rygter og konspirationer om Stephen Elop og Nokia-salget er i fuld gang.

Har Stephen Elop infiltreret Nokia?

De seneste par år har der været mange rygter og spekulationer om et forestående salg af Nokia. Disse fik ny næring af Stephen Elop i 2010 satte sig i topchef-stolen i Nokia, og erklærede, at den primære fremtidige smartphoneplatform skulle være Windows Phone.

Elop kom fra en topstilling i netop Microsoft.

Efter tiltrædelsen i Nokia fortsatte Nokias markedsandele hastigt nedad, hvilket udløste spekulationer om, at Stephen Elop havde infiltreret Nokia, for at få firmaets markedsværdi ned på et så lavt niveau, at den finske virksomhed blev interessant for Microsoft, skriver Politiken.dk.

Microsoft køber Nokia for 40,5 mia DKR

Forklaringen var, at Microsoft har mange milliarder dollars liggende i EU, som ikke kan sendes til USA uden at udløse et kæmpe skattesmæk. Microsoft skulle undgå dette ved at bruge pengene på opkøb af europæiske virksomheder – Skype er et eksempel herpå.

Konspirationsteorier på nettet

Da Microsoft annoncerede at de var parate til at overtage Nokia, kaldte tillidsmanden for Nokia prisen på 40,5 mia. danske kroner, for uforskammet billig.

Alexander Oswald, en tidligere marketingschef skrev på Twitter at udtrykke at ”Elop’e et firma” nu kommer til at betyde ”infiltration på direktørposten for senere at kunne sælge til spotpris”.

En anden tidligere Nokia-chef opfordrer investorerne til at gennemse alle Elops mails over de seneste mange år.

– Hvad skal der ske med Nokia-navnet?

Situationen er nu, at Stephen Elop måske er på vej til at afløse Steve Ballmer som topchef i Microsoft, hvilket også har sat mange spekulationer i gang.