Her er det måske første kig på HTC U12

HTC har vist en ny prototype på en smartphone frem ved en 5G-messe. Den menes at være den kommende HTC U12.

Her er det måske første kig på HTC U12

Vi nærmer os så småt foråret, og det betyder, at smartphoneproducenterne er ved at forberede deres næste topmodeller. Det samme gør sig gældende for HTC, som snart er på vej med en efterfølger til U11.

Læs også: HTC lancerer U11 EYEs – men kun i Kina

Der har endnu ikke været mange oplysninger om, hvad HTC har i støbeskeen, men nu kan producenten måske selv have afsløret det. I hvert fald viste HTC for nyligt en prototype af en smartphone frem ved en 5G-messe i Taiwan kaldet ”Taiwan 5G Industry Alliance – Chunghwa Telecom Pilot Team”.

HTC U12
Foto: Sogi.com.tw

Den fremviste telefon er beskyttet af et cover og står i en mobilholder, som gør det lidt vanskeligt at se de nærmere detaljer. På billederne af telefonen ses en HTC-mobil med en ekstra aflang 18:9-skærm, men det er måske ikke engang det ydre, der er mest interessant.

Ifølge den lokale hjemmeside Sogi er prototypen nemlig udstyret med netværksteknologien Licensed Assisted Access (LAA), som er en af to varianter af det, der hedder LTE-Unlicensed. LTE-Unlicensed er en variant af LTE (4G), hvor teleselskaber kan anvende teknologien på frekvensbånd side om side med eksempelvis Wi-Fi (det kunne være på 5 GHz frekvensbåndet). Resultatet er tydeligvis nogle ganske høje hastigheder.

Som det ses på videoen og billederne ovenfor, opnår HTC-prototypen ganske høje hastigheder på omkring de 800 Mbit/s i download. Der er dog endnu ikke mange teleselskaber, der gør brug af LAA, men det er et skridt i retning mod 5G-hastigheder.

Menes at være HTC U12

Umiddelbart kunne den viste model være en hvilken som helst HTC-smartphone, men det er Twitter-tipsteren evleaks, der har sat gang i rygterne om, at der kan være tale om U12. I et tweet skriver han:

”Denne let tildækkede mobil, som er vist frem ved en 5G-event for industrien, er angiveligt ingen ringere end HTC Imagine, også kendt som ”U12”, eller firmaets næste flagskib.”

Det er en anelse besynderligt, hvis det viser sig at være HTC’s kommende flagskib, som allerede er vist frem af HTC selv, men umiddelbart kunne enheden sagtens se ud til at være en en kommende topmodel. Det bliver vi formentlig klogere på i løbet af de kommende uger.