Her er verdens første foldbare smartphone

Allerede nu kan du købe den første smartphone med en rigtig foldbar skærm. Den er ikke billig - og du har nok aldrig hørt om den før.

Her er verdens første foldbare smartphone

I årevis har der været snakket om foldbare og bøjelige smartphones som den næste store, nye ting, men trods rygter om telefoner fra Samsung, LG, Huawei og Apple, har vi endnu ikke set nogen fra dem.

Læs også: Samsung viser foldbar telefon og helt ny brugerflade frem

Til gengæld er en anden producent – ja, faktisk en helt ukendt en af slagsen – klar med en bøjelig smartphone som den første af sin slags. Producenten hedder Royole, og produktet, som både fungerer som en smartphone og en tablet, hedder FlexPai. Det siger dig formentlig ikke noget som helst, og man kunne derfor have sin tvivl om, hvorvidt den er god nok.

Men den er rent faktisk god nok. Ved dette års CES er producenten til stede med den særlige smartphone/tablet, og hjemmesiden Engadget har taget et nærmere kig på den. Som man kan se på billederne, har firmaet bag et ganske velfungerende og masseproduceret eksemplar af enheden, som har en 7,8 tommer stor skærm med en opløsning på 1.920 x 1.440 pixels, der altså kan foldes på midten.

Dens særlige hængsler midt på enheden og den store AMOLED-skærm gør, at du kan bruge den som en tablet og på et splitsekund folde den over til en mindre smartphone, som godt nok er en anelse tyk, men ikke desto mindre er en smartphone.

Royole FlexPai
Foto: Engadget.com

Royole har i al stilhed arbejdet på enheden siden 2012 og er altså nu klar til at vise et ægte eksemplar af telefonen frem lige for næsen af de etablerede producenter, som formentlig gerne ville have været først med sådan et eksemplar. Royole FlexPai er dog ikke helt ny, for det er faktisk helt tilbage til oktober måned, at telefonen blev afsløret, og i december måned blev salget skudt i gang.

For den nette sum af 1.388 euro, eller direkte omsat til 10.300 kroner, kan telefonen/tabletten blive din, hvis du bestiller den via Royoles hjemmeside.

Royole FlexPai
Foto: Engadget.com

På papiret synes Royole FlexPai at være en yderst potent topmodel. Den byder på den nyeste Snapdeagon 855-processor, hvilket potentielt gør den til verdens første smartphone med processoren, idet den allerede nu kan købes. Dertil er der mulighed for enten 6 GB RAM og 128 GB lagerplads eller 8 GB RAM og 256 GB lagerplads. Telefonen/tabletten kommer med Ro-Charge, som kan lade batteriet op fra 0-80 % på en time.

Der sidder to kameraer på henholdsvis 16 og 20 megapixel, som altså både fungerer til front- og bagvendte billeder, alt efter hvordan du folder enheden. Softwaren er Android 9 Pie med firmaets egne tilpasninger med det fantastiske navn Water OS.

Royole FlexPai
Foto: Engadget.com

Engadget, som har prøvet smartphonen/tabletten i nogle timer, fik et blandet indtryk af enheden. På den ene side er den ganske innovativ og speciel, men på den anden side er den langt fra perfekt, skriver mediet. Blandt andet kalder de kameraet for ”fuldstændigt rædselsfuldt” og påpeger problemer i softwaren, fordi Android endnu ikke officielt understøtter foldbare enheder.