HTC U12+ er nu endelig officiel

HTC's næste flagskib i U-serien er nu klar. HTC U12+ er spækket med komponenter fra øverste hylde.

HTC U12+ er nu endelig officiel

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

HTC U11 og U11+ blev desværre ikke det store hit for HTC, selvom telefonerne faktisk høstede ganske fine anmeldelser. Her på siden gav vi HTC U11 hele 5 stjerner ud af 6 mulige. Hvad gik der galt? Det er der sikkert mange grunde til, men når teleselskaberne og de store elektronikbutikker ikke solgte dem, så begrænser det i hvert fald salget betydeligt.

Men nu er HTC tilbage med et nyt flagskib, hvor der desuden er tænkt på fremtidens telefoner. Specifikationerne er nogle af de bedste derude, men spørgsmålet er som det er nok.

Læs også: Blodrødt HTC-regnskab: ringeste omsætning i 13 år

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Specifikationer på HTC U12+

Dimensioner 156.6 x 73.9 x 8.7 mm
Skærm Super LCD6, Quad HD-display i 18:9-format, Gorilla Glass 5
Processor Snapdragon 845, Adreno 630
Batteri 3500 mAh, Quick Charge 3.0
RAM 6 GB DDR4x
Lager 64 GB UFS 2.1
Kamera Dobbelt kamera 12 MP f/1.8, 1.4µm, 16 MP f/2.6, 1.0µm, OIS og EIS, laser autofokus og Dual PDAF. Dobbelt front kamera f/2.
Software Android 8.0 Oreo, Klar til Android P, Sense UI
Andet MicroSD, Bluetooth 5.0, BoomSound HiFi, USB-C 3.1, IP68, Edge Sense 2, Usonic Noise  Cancellation hovedtelefoner.
Farver og vejledende pris  Ceramic Black, Translucent Blue og Flame Red. 5.990 kroner
HTC U12
HTC U12+ i Translucent Blue. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Om HTC U12+

HTC U12+ bygger videre på U11 modellerne med deres Liquid Surface design. Kort sagt er det en telefon pakket ind i glas, denne gang Gorilla Glass 5. Den kommer i tre farver: Ceramic Black, Translucent Blue og Flame Red. Kun Ceramic Black og Translucent Blue er ved salgsstart, og Translucent Blue udelukkende i HTC’s egen online butik.

HTC har brugt tid på at lave kanterne om skærmen så små som overhovedet muligt, samtidig med at de har udbygget deres Edge Sense, så det nu kan endnu mere. Skærmen fylder 82% af telefonen front.

Edge Sense 2 registrerer hvilken hånd du bruger, og gør enhåndsbetjening lettere, hvor du med et klem, et tryk eller holde nede kan åbne apps. Edge Sense 2 er også smartere på den måde, at du med et klem kan besvare opkald, slukke vækkeuret når de ringer osv.

HTC U12
HTC U12+ med dens Liquid Surface design. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Som noget helt nyt er der ingen fysiske knapper på telefonen. Tænd/Sluk og volume-knapperne er alle digitale og tryksensitive. Dvs. presser man lidt på dem så reagerer de med vibration. Det føles meget underligt og kræver uden tvivl tilvænning. HTC påstår de gør dette for, at forberede sig på fremtidens foldbare telefoner, hvor fysiske knapper ikke vil være muligt. 

Snapdragon 845 sammen med 6GB RAM og 64GB lager skal levere al den hastighed, man som bruger skulle have brug for. Batteriet er på 3500 mAh og understøtter Quick Charge 3.0. Dual SIM er der også, samt muligheden for at smide et MicroSD i den ene SIM plads.

Softwaren bygger på Android 8.0 med Sense UI. Når Android P bliver frigivet, så skulle U12+ få den kort efter. HTC lover dog ikke et bestemt antal Android opdateringer og sikkerhedsopdateringer, men fremhæver det er noget de førhen og fremover har fokus på.

Ansigtoplåsning er indbygget og fungerer umiddelbart fint selv i et dårligt oplyst rum. Sikkerhedsmæssigt anbefaler HTC dog at bruger fingeraftryk, skulle man have følsomme data på telefonen.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

BoomSound er tilbage

Sammen med U12+ lancerer HTC to nye ting: BoomSound HiFi Edition og nye Usonic hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. BoomSound benytter, ligesom LG G7, et akustisk rum indeni telefon. Det resulterer ifølge HTC i den højestspillende telefonhøjttaler til dato. Qualcomm aptX HD, LDAC 24-bit skulle levere fremragende lydkvalitet. 

Derudover medfølger de nye Usonic hovedtelefoner i salgsæsken.

HTC U12
HTC U12+ med BoomSound HiFi Edition. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Fokus på kameraet

Der er virkelig blevet skruet op for kamerateknologien i U12+, og det lover rigtig godt. DXoMark har givet HTC U12+ en score på hele 103. Det er dog stadig under Huawei P20 Pro. Det er HTC’s andet forsøg på mobiltelefon med et dobbelt kamera. Og det er ikke kun på bagsiden man finder to linser, men sørme også på forsiden af telefonen.

Lad os starte med bagsiden. Her finder vi to sensorer på henholdsvis 12 megapixel og 16 megapixel. 12 megapixel er en hvidvinkel ultrapixel  sensor med en blænde på f/1.75. Fokus bliver leveret af dobbelt PDAF, og der er optisk stabilisering og elektronisk. En 16 megapixel telephoto sensor sidder ved siden af, med en blænde på f/2.6 og laser autofokus. Optisk 2x zoom samt hele 10x digital zoom. Video optages i 4k med ved 60 FPS, der er dog ikke slowmotion som man ser i andre high-end telefoner. Her er der kun 260 fps ved 1080p.

Jeg har ikke haft meget tid med kameraet endnu, men det lover indtil videre rigtig godt.

På fronten ses der også to kameraer: To 8 megapixel sensorer med en blænde på f/2 og HDR. De to linser giver mulighed for bokeh fotos, og der er desuden forskellige sjove tilføjelser som stickers, live-make up osv.

HTC U12
Dobbelt frontkamera i HTC U12+ skulle give gode bokeh billeder. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Salgsstart 18. juni

HTC U12+ kommer i tre farver. To af dem er virkelig flotte: Translucent Blue og Flame Red. Den blå er gennemsigtig på bagside, så man kan se nogle af telefonens komponenter, hvor Flame Red ikke kun er rød, men en masse nuancer af guld, orange, rød og lyserød. Den skal opleves. DOG kommer kun Ceramic Black, altså kedelig sort, i butikkerne. Translucent Blue kommer dog i HTC’s egen webshop. Flame Red kommer senere på året.

Den ville kunne købes fra den 18. juni og har en vejledende pris på 5.990 kroner. HTC U12+ kommer til Elgiganten, Power, Komplett, Dustin, Proshop, Bilka, Føtex og sikkert flere andre.

HTC U12
Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvad synes i om den nye HTC U12+?

Læs også: HTC genintroducerer dualkameraet næste år

Seneste nyt om Mobiltelefoner