HTC vil skære 30 % ned i ordrer af One M9-komponenter

HTC One M9 sælger for dårligt. Derfor kan HTC blive nødt til at reducere antallet af ordrer til komponentene i One M9 med op til 30 %.

HTC vil skære 30 % ned i ordrer af One M9-komponenter

Taiwanske HTC har det svært for tiden med den seneste One M9-topmodel, der ikke sælger godt nok – og derfor må der skæres kraftigt ned i produktionen.

Ifølge kilder ved HTC’s taiwanske leverancekæde kan HTC som følge af de skuffende salgstal blive nødsaget til at reducere antallet af ordrer for komponenter til One M9-smartphonen med op til 30 %.

Læs også: HTC One M9: Stadig dejlig, men magien savnes [TEST]

To årsager ligger til grund for de dårlige salgstal, mener kilden: Designet har ikke gennemgået nogen synderlig stor forandring siden de sidste to års forgængere, og så formår One M9 ikke at adskille sig fra konkurrenterne.

Møder hård konkurrence i Kina

I Kina med det gigantiske marked møder HTC stor konkurrence fra de kinesiske producenter som Xiaomi, Huawei, Oppo og Lenovo med deres mange smartphones i mellemklassen. Det gør det svært for HTC at få fodfæste i det allerede mættede marked.

Læs også: HTC One M9 Plus: ny topmobil – kun i Kina

HTC har dog set vigtigheden af at få en bid af kagen, da der kort efter den globale lancering af One M9 blev lanceret en One M9+ eksklusivt til Kina.

Den byder på en større skærm, højere skærmopløsning og ikke mindst en udskiftning af den problemramte Snapdragon 810-processor, som i høj grad har givet One M9 dårlig omtale forud for lanceringen.

HTC har nu til gode at vise, at den nye strategi er vejen frem, tilføjer kilden.

HTC aktie
HTC’s aktie er styrtdykket, siden den taiwanske producent havde sin storhedstid i 2010 og 2011.

Laveste HTC-aktie i 10 år

De dårlige salgstal afspejles i særdeleshed i HTC’s aktie, som i går lukkede i 103,5 taiwanske dollars svarende til 22,72 kroner. HTC’s aktie har ikke været lavere end den er nu i over 10 år.

Læs også: HTC-regnskab viser dårligste april måned i 6 år

HTC har altså noget af en opgave for sig for at få vendt skuden til den succes, den for få år tilbage var.