Huawei Mate 10 Lite får ansigtsgenkendelse og AR-funktioner

Huaweis prisvenlige Mate 10 Lite opdateres snart med nye funktioner, som normalt hører topmodeller til: ansigtsgenkendelse og AR-selfies.

Huawei Mate 10 Lite får ansigtsgenkendelse og AR-funktioner

Ansigtsgenkendelse og smarte AR-kamerafunktioner er ikke kun forbeholdt dyre topmodeller såsom Samsung Galaxy S9 og iPhone X. Det demonstrerer kinesiske Huawei i dag.

Huawei har nemlig annonceret, at den prisvenlige Mate 10 Lite, som kom til Danmark den 6. november, får nye funktioner.

Læs også: Huawei lancerer også Porsche Design Mate RS i morgen

Den største nyhed er, at den snart understøtter ansigtsgenkendelse. Dermed kan du låse din telefon op bare ved at kigge på den. Mate 10 Lite er dog ikke udstyret med infrarøde sensorer ligesom iPhone X. Derfor er det frontkameraet alene, der anvendes til dette formål på samme måde som med OnePlus 5T.

På låseskærmen vil Huawei Mate 10 Lite automatisk skjule personligt indhold fra underretninger, hvis den kan se, at det er en fremmed, der forsøger at låse telefonen op. Funktionen skal aktiveres inde i indstillinger og vil være en alternativ oplåsningsmetode til PIN-kode, mønster og fingeraftrykslæser.

Huawei Mate 10 Lite
Her ses to eksempler på effekter, som du kan aktivere efter opdateringen. Foto: Gizguide.com

AR-kameraeffekter til selfies

Den anden nyhed, som er på vej til Mate 10 Lite, er en AR-selfiefunktion. Kameraet får med andre ord nye funktioner, hvor en algoritme kigger efter ansigtstræk såsom øjenhule, næseryg og pande. Det gør det muligt at tilføje forskellige effekter på sine selfies, f.eks. ved at udskifte baggrunden eller ved at tilføje elementer på sit ansigt.

Du kan dermed lege med lignende effekter, som du kender fra eksempelvis Snapchat og Messenger.

Huawei oplyser, at opdateringen ruller ud til Mate 10 Lite i løbet af de kommende uger. Som udgangspunkt vil du få en underretning om, at en opdatering er tilgængelig. Alternativt kan du tjekke efter tilgængelige softwareopdateringer ved at gå ind i Indstillinger » Systemopdatering » “Download den seneste opdatering”.