Huawei Mate 30 Pro kommer alligevel til Danmark

Det viser sig at Huaweis seneste topmodel, Mate 30 Pro, alligevel kommer til Danmark -med producentens eget økosystem ombord.

Huawei Mate 30 Pro kommer alligevel til Danmark

På trods af tidligere udmeldinger viser det sig, at Huawei nye vilde flagskibsmobil alligevel kommer til Danmark. Den er stadig ramt af en mangel på Googles apps og tjenester, men kommer i stedet med Huaweis eget økosystem installeret.

HMS, Huawei Mobile Services, er Huaweis eget bud på en appbutik, en digital, en cloud-tjeneste og meget mere. Det vil sige, at Huawei Mate 30 Pro vil stadig have Googles nye styresystem, Android 10, men vil ikke have Googles appbutik og de tilhørende apps installeret.

“HMS bliver det centrale bindeled i vores store satsning på Internet of Things. Vi står allerede med den ene fod i en verden, hvor alt skal kunne tale sammen. Og når 5G inden længe bliver en realitet, bliver behovet for stærke og brugervenlige økosystemer kun større. Med HMS kommer brugerne til at opleve det perfekte samspil mellem alle deres enheder,”

Det betyder altså, at Huawei Mate 30 Pro lander i butikkerne lidt senere i år, omkring november. Huawei har arbejdet hårdt på at udvide deres udvalg af apps, men der er også mulighed for, at installere Googles Appbutik. Det tager kun 5-10 minutter og er uhyre simpelt.

Mate 30 Pro
Huaweis Mate 30 Pro med det nye kamera kommer allligevel til Danmark. Foto: Huawei

Huaweis egen appbutik er på vej

HMS-økosystemet har været under udvikling i flere år og det vokser. AppGallery har eksempelvis fungeret som appdistributionsplatform i mere end otte år. Et stigende antal udviklere tilslutter sig HMS-økosystemet og lægger deres apps i AppGallery, så brugere verden over kan få glæde af dem.For at opmuntre endnu flere dygtige appudviklere til at tilslutte sig HMS, har Huawei øget sine investeringer fra en milliard CNY (ca. 950 mio. DKK) til en milliard USD (ca. 6,75 mia. DKK) til globale udviklere.

Huawei oplyser, at AppGallery allerede har 300.000 månedlige aktive danske brugere. Den store udfordring er dog danske apps, som brugerne får svært ved at undvære, men også det har Huawei tænkt over. Renke, der er der er CEO for Huawei Consumer Business Group i Danmark, fortæller at Huawei snart er klar med 160 populære danske apps. Renke fortæller at

“AppGallery vil blive platformen, som alle app-udviklere verden over bruger. Vores mål er at få alle app-udviklere integreret i Huawei Mobile System og AppGallery i løbet af 2019”

Det er gode nyheder for dem der var interesseret i at få fingre i en Huawei Mate 30 Pro. Om man er til Huaweis eget økosystem eller Googles, så er der altså frit slag.